StoryEditorOCM
Zabavaposlušajte Eurovizijsku pjesmu Stefanija koja je postala druga ukrajinska himna

Oleh Psiuk, frontmen Kalusha: ‘Posvećena je mojoj majci, no sada je, zbog agresije, za sve majke‘

Piše dv
2. ožujka 2022. - 10:35

Oleh Psiuk, frontmen Kalusha, koji će u Torinu predstavljati Ukrajinu, dao je intervju Sky Newsu

Članovi ukrajinske folk rap grupe Kalush, koji predstavljaju zemlju na ovogodišnjoj Euroviziji, kažu da je njihova pjesma "Stefania" postala "ukrajinska himna".

- Svi pjevuše našu pjesmu. Ona je originalno bila posvećena mojoj majci, po kojoj je i dobila ime, no sada je to pjesma za sve majke - rekao je pjevač o pjesmi koja je oda ženi, u kojoj narator priča o svojim lijepim uspomenama vezanim za majku, donosi Jutarnji list.

Pjesma zapravo govori o starenju, a atmosfera je nostalgična. Narator shvaća koliko je majka učinila za njega, svjestan je njezinih borbi i svega što je prošla- kaže Oleh.- Agresorska zemlja mora biti zabranjena svuda, isključena iz svih mogućih dijelova ekonomije i politike jer ljudi koji tamo žive ne shvaćaju da je njihova zemlja agresor, ne samo za Ukrajinu, nego i za cijeli svijet – govori Psiuk, koji živi u gradu Kalush, smještenom na zapadu zemlje, a upravo je prema mjestu iz kojeg dolaze bend i dobio ime. Potvrđuje da su civili primorani sami se braniti. - Moja je djevojka ovih dana izrađivala Molotovljeve koktele. Bio je to prvi put da to radi. Za sve nas je to iznimno zastrašujuće – kaže među ostalim.

03. svibanj 2024 19:45