StoryEditorOCM
Zabavapriroda i društvo

Što moraš imati prilikom posjete liječniku? Odgovor učenika postao viralan

Piše DV
2. ožujka 2024. - 21:21

Na društvenoj mreži ‘Crazy Croatia‘ jedna je objava, zahvaljujući tipičnoj dječjoj direktnosti i doslovnom poimanju, postala viralni hit. 

U zemlji gdje su posjete liječniku postale poput društvenih eventova, jedno maleno dijete je svojim odgovorom na ispitnom pitanju izazvalo pravu oluju smijeha na internetu. Na pitanje "Što moraš imati prilikom posjeta liječniku?", umjesto standardnih odgovora poput "zdravstvene iskaznice" ili "mirnu živčanu strukturu", dijete je napisalo - "Kavu i bombonijeru".

Odgovor je mnoge zasmijao, a odrasli su korisnici Facebooka redom nastavili smišljati svoje odgovore, koji su istina, više bili nalik onom djeteta, nego učiteljičinom točnom, a radi se dakako, o zdravstvenoj iskaznici. 

‘I kuvertu‘, ‘Učiteljica je mogla dati barem pola boda jer je odgovor djelomično točan‘, ‘Djeca su iskrena‘, ‘Možda je dijete bilo u bolnici pa vidjelo što roditelji moraju dati da ga se primi na pregled. Tužno i istinito‘, nastavili su niz korisnici. 

No, ta priča nije samo simpatična anegdota, već je i svojevrsno ogledalo jednog većeg fenomena koji se tiče nas Hrvata - običaj davanja "poklona" liječnicima prilikom posjeta. Jer, budimo realni, rijetko tko dolazi liječniku praznih ruku. Ako je to standardni protokol, možda bi trebali početi razmišljati o tome da učimo djecu o tome u školama - o ekonomiji darivanja u zdravstvenom sustavu, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

27. travanj 2024 04:01