StoryEditorOCM
ZabavaLJUBAV I POSAO

Njihov brak je čvršći od piramide: Željka Ogresta i Dubravko Merlić slave 35 godina ljubavi

Piše Kruno Petrinović/Gloria
18. studenog 2023. - 13:35

Njihova veza i brak već su tri i pol desetljeća sinonim za sreću u ljubavi, a koliko su bliski i koliko se vole Željka Ogresta i Dubravko Merlić pokazali su na premijeri baleta "Hamlet" premijerno izvedenog u zagrebačkom HNK.

Par koji već 35 godina uspješno usklađuje izazove privatnog i profesionalnog života upoznao se 1988., kad je Željka Ogresta, tada zaštitni glas Stojedinice, kultnog zagrebačkog radija, prešla na Radio Sljeme, gdje je već radio njezin budući suprug Dubravko Merlić, piše Gloria.

image
NERA SIMIC/HANZA MEDIA

“Od prve smo kliknuli i shvatili da imamo iste poglede na posao”, ispričala je Željka, koja je sa svojim Merlom odradila brojne zajedničke projekte, a mnoge od njih skupa su osmislili te realizirali. Najpoznatiji je televizijski show Piramida, koji je Dubravko koncipirao, a Željka vodila. Prikazivao se u osam zemalja, a Dubravko Merlić je za nju osvojio prestižnu međunarodnu televizijsku nagradu "Rose d’Or" za najbolji show 2007. Osim ljubavi u vezi mora biti i poštovanja, a ako partneri pritom dijele iste interese – to je pun pogodak”, ispričala je Željka Ogresta koja se s Dubravkom Merlićem vjenčala 1990., a u braku su podigli troje djece: kćeri Maju i Martu, te sina Mateja.

Najstarija kći Maja, arhitektica i grafička dizajnerica, te sin Matej, filmski producent i skladatelj, odavno su se iselili iz roditeljske kuće, a ove jeseni su doma ostali sami jer je Marta upisala studij u Francuskoj.

image
NERA SIMIC/HANZA MEDIA

"Povremeni zajednički poslovi za nas su čisti profesionalni užitak, u kojem svatko odradi svoje, ali je zapravo odlično da svatko od nas ima svoje samostalne projekte, pa ne ovisimo jedni o drugima. Što se djece tiče najvažnije mi je da sa svima imamo normalnu komunikaciju. Svatko od njih je svoj i drukčiji, ali se baš međusobno kužimo", opisao je Dubravko Merlić njihov odnos za Gloriju.

U razgovoru je ispričao kako je jednom usred noći sjeo u auto i vozio do Beča da budem sa Željkom, a budnim ga je držala pjesma Roya Orbisona "I Drove All Night".

image
NERA SIMIC/HANZA MEDIA

Dubravko Merlić proslavio se kao televizijsko lice, voditelj i urednik "Vijesti na Drugom" (s Hloverkom Novak Srzić), te večernje informativne emisije "Slikom na sliku". U kolektivnom sjećanju je ostao i show "Piramida", a ponosi se i debatnom emisijom "Kontraplan", također u vlastitoj produkciji. "Posljednjih godina fokusirali smo se na dokumentarne serijale kao što su "Opstanak" i "Jedna jedina", a zahvalan sam HRT-u na mogućnosti da ih produciramo na kvalitetan i informativan način", kaže Merlić, koji sa suprugom dijeli i strast prema glazbi, te finoj trpezi.

Svoje recepte za obitelj i prijatelje Željka Ogresta je prije deset godina skupila u istoimenoj kuharici, a Dubravko Merlić tada nam je otkrio koji su mu najdraži.

image
NERA SIMIC/HANZA MEDIA

"Kad kuhamo sa svojim kumovima, uglavnom ja biram jela iz Željkine kuharice, pa ću vam sad predložiti mali meni … Počnite s toplo-hladnom salatom od paškog sira, rikule i krušaka. Njihove okuse i pojedinačno volim, a u kombinaciji su fantastični. Za juhu predlažem onu od hrena i šunke: to je odlična kombinacija kremastog, slanog i ljutog, kojoj posebnu draž daje komorač. Zgodna, a jednostavna ideja za glavno jelo je bečki odrezak s pistacijama i travama, koje se prije pohanja umiješaju u mrvice. Za desert nema boljeg od mokre čokoladne torte. Sve skupa za prste polizati", ispričao je Dubravko Merlić.

27. veljača 2024 11:48