StoryEditorOCM
ZabavaPRED SUDBONOSNO ‘DA‘

Nicole Artukovich i Liam Stewart uživaju u moru s pogledom na Lokrum i Dubrovnik. Evo tko će ih vjenčati

Piše Silvia Rudinović
24. svibnja 2024. - 20:38

Ostao je tjedan do vjenčanja godine, kako se piše uoči crkvenog sklapanja braka Nicole Artukovich i Liama Stewarta. Nicole, Amerikanka hrvatskih korijena, s majčine strane Konavoka, u 13-godišnjoj je vezi sa sinom mega popularnog rock i pop pjevača Roda Stewarta.

Pripreme su u punom jeku, a mladenci su, sudeći po objavama na društvenim mrežama, već otvorili ljetnu sezonu kupanja na jednoj od najljepših dubrovačkih plaža, na Svetom Jakovu. Kupalište s pogledom na Lokrum i povijesnu jezgru u blizini je Hotela Excelsior gdje će par dočekati svoje goste u četvrtak, 30. svibnja. Očekuje se dolazak sir Roda Stewarta kojem ovo neće biti prvi posjet Dubrovniku.

U večernjim satima, Nicole i Liam priredit će zabavu dobrodošlice u Vrtu plami, prekrasnoj taraci luksuznog hotela, s pogledom na Grad. Na ovoj lokaciji česte su ljetne zabave, vjenčanja i koncerti. Upravo u Vrtu palmi party dobrodošlice za svoje uzvanike priredili su Adriana Đurđević i Duje Ćaleta-Car.

Baš kao Adriana i Duje, u lipnju 2022., te NBA košarkaš Bojan Bogdanović i Zrinka Šahurić, u rujnu prošle godine, tako će Nicole i Liam, 31. svibnja, zavjete pred Bogom izreći u raskošnoj baroknoj crkvi na Jezuitima. Par će vjenčati pater Mirko Nikolić, isusovac o kojem je Dubrovački vjesnik nedavno pisao. Pater Nikolić je od dolaska u Dubrovačku biskupiju preuzeo dužnost zatvorskog kapelana.

Nakon što izraze svoju privolu i potvrde je zakletvom na crkvenom obredu, mladenci i uzvanici popet će se na tvrđavu Lovrjenac gdje je do dva sata u noći planirana zabava.

Od uzvanika se očekuje formalni kodeks odijevanja, ali mladenci su uzvanicima skrenuli pozornost na oko 250 skalina koje će morati svladati, a posebno upozorili uzvanice da izbjegnu visoke stiletto potpetice. Utvrda na 37 metara visokoj hridi kroz povijest je služila za smještaj posada i kaštelana, kao vojarna i zatvor, a početkom 20. stoljeća izdana hotelskoj kući radi adaptacije u hotel. Lovrjenac je danas scena Dubrovačkih ljetnih igara i hit lokacija za svadbene svečanosti imućnih i poznatih. Lani su se na Lovrjencu vjenčali košarkaš Jusuf Nurkić i Emina Durić.

15. lipanj 2024 18:30