StoryEditorOCM
ZabavaČUDO OD DJETETA

Nastavak suradnje Marka Bošnjaka s našijencem Vlahom Arbulićem u ‘Pjesmi za kraj‘

Piše MOZAIK SD
26. lipnja 2022. - 08:33

Nakon što je s pjesmom "Moli za nas", čiju glazbu i tekst potpisuje Dubrovčanin Vlaho Arbulić, zauzeo visoko drugo mjesto na ovogodišnjoj Dori, Marko Bošnjak pretočio je stihove pjesme u snažan spot koji je već osvojio srca publike.

Ovaj osamanestogodišnjak, često nazivan i čudo od djeteta nakon nastupa na Dori pjevati će i na Splitskom festivalu. Riječ je nastavku uspješne suradnje ovog mladog Hercegovca sa zagrebačkom adresom i Vlaha koji potpisuje i stihove "Pjesme za kraj" s kojom će se Marko na Prokurativama predstaviti splitskoj publici, objavila je Slobodna Dalmacija.

Tijekom godina Marko je imao nastupe i suradnje s mnogim poznatim osobama kao što su Toni Cetinski, Ana Rucner, Jelena Tomašević, Kaliopi, Jacques Holdek, Tereza Kesovija i mnogi drugi. S 13 godina izveo je svoj samostalni singl "Nie decata", u suradnji s Aleksandrom Mitevskijem i Bobanom Apostolovom, dok je 2018. u suradnji s Anom Rucner obradio pjesmu " Ashes" u orginalnoj izvedbi Celin Dion.

Marko Bošnjak od malih nogu se ističe kreativnošću a glazba u njegovu životu zauzima posebno mjesto. Sa nepunih 5 godina kreće u crkveni zbor sa svojim sestrama, gdje časna sestra Anđelina otkriva njegov talent za pjevanje.

Nekoliko puta je nastupao na dječjem duhovnom festivalu: "Djeca pjevaju Isusu" gdje osvaja prva mjesta. S vremenom kreću nastupi i po drugim gradovima kao što su Pop fest Kupres,dok teče Lašva itd..

Sa samo 11 godina u Beogradu osvaja prvo mjesto na regionalnom glazbenom showu "Pinkove zvezdice", a poslije pobjede Marko je zabilježio nekoliko značajnih nastupa od kojih izdvajamo,nastupe sa filharmonijoma BHRT-a i HRT-a i orkestrom iz Novog sada.

U Zagrebu upisuje srednju školu za grafiku,dizajn i medijsku produkciju i istovremeno je pohađao i u glazbenu školu Husar i Tomčić.

26. siječanj 2023 22:04