StoryEditorOCM
ZabavaOD STRAHOTE DO LJEPOTE

Naša poznata violončelistica na koncertu u Dubrovniku svirat će na posebnom instrumentu u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova

Piše DV
15. lipnja 2022. - 11:28

Festival „Ana u Gradu“, 12. po redu, počet će 20.lipnja u Kneževom dvoru. Dan kasnije, u samu zoru, violončelistica Ana Rucner održat će se tradicionalni koncert „Pozdrav ljetu“, simbolično na ljetni solsticij i Svjetski dan glazbe, ali ovogodišnji će biti  poseban. Ani Rucner na pozornici Amfiteatra na Srđu pridružit će se Policijska klapa Sv. Mihovil.

Na koncertu će biti izvedene pjesme s njihovog albuma „Kada je trebalo…“, a cello dionicu za skladbe napisali su profesor Tomislav Veršić i član Policijske klape Ante Šipić-Sokol.

image

Ana Rucner, promotorica nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija", na koncertu u Dubrovniku će zasvirati na violončelu izrađenom od dijelova dragovoljno predanog oružja građana

Mup Rh/Mup Rh

Iako spoj gudačkih instrumenata i klapskog pjevanja nije novitet, koncert „Pozdrav Ljetu“ bitće izrazito poseban i zbog poruke koju želi prenijeti, priopćili su organizatori. Ana Rucner imenovana je promotoricom  nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“, koja se u Republici Hrvatskoj provodi od 2007.godine, a čija poruka glasi: “Spriječimo tragediju, budimo odgovorni prema sebi i bližnjima.“

- Ponosna sam na ovu plemenitu suradnju s MUP-om RH i počašćena što sam izabrana da budem promotorica ove hvale vrijedne nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova naziva 'Manje oružja, manje tragedija' – poručuje violončelistica.

Cilj kampanje je poručiti građanima da ako posjeduju ili pronađu oružje, bez straha od kazne ili stigmatiziranja, mogu nazvati 192 ili obavijestiti policiju. Da se od dijelova uništenog oružja može stvoriti nešto konstruktivno, dokaz je elektronsko violončelo izrađeno od dijelova dragovoljno predanog oružja građana kojeg je izradio majstor glazbala Zoran Gojmerac. Ovo unikatno violončelo nastalo je po ideji Službe prevencije Ravnateljstva policije te je u trajnom vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a upravo na njemu Ana Rucner zasvirat će na koncertu „Pozdrav Ljetu“, uz snažnu poruku „Zamijenimo „oružje glazbom, za mir i prestanak svih ratova“.

image

Ana Rucner, promotorica nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija", na koncertu u Dubrovniku će zasvirati na violončelu izrađenom od dijelova dragovoljno predanog oružja građana

Mup Rh/Mup Rh

U Kneževom Dvoru, 20.lipnja, održat će se interesantna večer uz premijerno prikazivanje filma “Od strahote do ljepote”, koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana. Večer će biti obogaćena glazbenim nastupom promotorice kampanje Ane Rucner uz Policijsku klapu Sv. Mihovil te dramskim nastupom akademske umjetnice Perice Martinović, uz mlade dubrovačke glazbenike.

- Zamijenimo oružje glazbom za mir i prestanak svih ratova. Vidimo se u Gradu 20. i 21. lipnja, dođite, svi ste pozvani! - poručila je zaključno Ana Rucner, dodajući da je ulaz na oba događaja besplatan za sve zainteresirane.

03. svibanj 2024 11:28