StoryEditorOCM
ZabavaJeziv slučaj

Nakon što je Hefneru ‘okrenula‘ leđa, brutalno je ubijena; Ubojstvo Playboy zečice najkrvaviji je misterij ikada

Piše dv
22. studenog 2023. - 08:24

Novi dvodijelni dokumentarac o istinitom zločinu bavit će se nizom ubojstava mladih žena koja su ostala neriješena od 1970-ih. Među njima je i slučaj 21-godišnje Playboyeve zečice, Eve Stratford, koja je ubijena u istočnom Londonu 1975. godine.

Playboyeva zečica rođena je u Dortmundu u Zapadnoj Njemačkoj 1953. godine od majke Njemice i oca Engleza. U mladosti je pobijedila na tri natjecanja ljepote u Njemačkoj. Njezina se obitelj na kraju nastanila u Hampshireu u SAD-u, no Eve se sa svojim dečkom Tonyjem Pristonom preselila u istočni London.

Sa samo 19 godina počela je raditi kao zečica u klubu Playboy u Park Laneu od 1973. godine i družila se sa zvijezdama. U ožujku 1975., samo nekoliko dana prije nego što je ubijena, Eve se pojavila na naslovnoj stranici Mayfaira. Nakon što je pozirala za konkurentsku publikaciju, suspendirana je zbog kršenja ugovora od strane njezinog kluba, prenosi Kurir.

Njezin menadžer, koji ju je zaposlio, rekao je da je Eve znala i razumjela zašto je suspendirana.

"Nije bila uzrujana, razumjela je što je učinila i zašto se to moralo dogoditi. Rekla mi je da je to učinila jer se htjela baviti manekenstvom. Rekao sam da se može vratiti na posao kad suspenzija završi, ali očekivala je da će biti njezin korak naprijed. Nije namjeravala samo konobariti, htjela je učiniti nešto sa svojim životom‘‘, prisjetila se voditeljica.

Nakon što je suspendirana kao zečica, Eve je pozirala za još dva snimanja. Jedna je bila za južnoafrički časopis, a druga je posebno jeziva s obzirom na to kako je manekenka kasnije završila. Naime, pozirala je kao model za naslovnicu krimića, gdje je morala izgledati prestravljeno s nožem pod grlom.

18. ožujka 1975. Eve je pronađena mrtva u svom domu u Leytonu, u istočnom Londonu. Tada je imala samo 21 godinu, a njezin je dečko u stanu zatekao horor scenu. Grkljan joj je prerezan između osam i dvanaest puta, dok su joj vrat i lice bili teško osakaćeni. Nije bilo tragova nasilnog ulaska, niti je bilo tragova borbe, prenosi Kurir.

Na dan svoje smrti, detektivi vjeruju da je Eve posjetila svog agenta u Camdenu. Kući je otišla oko 15.30 sati, a žene koje su živjele u stanu ispod njenog ispričale su da su u 16.30 čule muški i ženski glas koji su naizgled mirno razgovarali u njezinom stanu. Zatim se začuo udarac i zvuk koraka. Ivin dečko pronašao je njezino tijelo kad se u 17.20 vratio u njihov stan.

Njezin se slučaj 30 godina kasnije povezivao s ubojstvom 16-godišnje učenice Lynn Whedon, koja je napadnuta 3. rujna 1975. dok je išla kući. Djevojčica je udarena po glavi i silovana u blizini svoje kuće u zapadnom predgrađu Londona.

Pronađena je sljedeće jutro i iako je bila teško ozlijeđena bila je živa, ali je tjedan dana kasnije umrla u bolnici. DNK pronađen na oba mjesta zločina znači da ih je napao isti ubojica.

26. travanj 2024 18:34