StoryEditorOCM
ZabavaPacijentica na muci

Nakon što je otpuštena iz klinike, medicinskog brata dodala je za prijatelja na Facebooku. Uskoro je postalo jezivo...

Piše dv
13. veljače 2023. - 17:37

Zaštita privatnosti i osobnoh podataka s razlogom je važna tema posljednjih godina. A njihova zaštita, osim za djecu i nemoćne, još je važnija pri bolničkom odnosu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zato ne čudi da je medicinski brat izbačen s posla jer je slao neprikladne poruke bivšoj pacijentici o kojoj se brinuo dok je radio u jedinici za mentalno zdravlje u Dundeeju u Škotskoj.

Gordon Linton dodao je ženu kao prijatelja na Facebooku nakon što je otpuštena iz centra Carseview nakon kratkog boravka u bolnici između ožujka i travnja 2020.

image

Medicinski brat postupio je neprimjereno (ilustracija)

Hazem Bader/AFP

Linton je ženu obasuo porukama, nazivajući je "apsolutnom bebom", "prelijepom" i "slatkom". Također ju je zamolio da mu "da priliku" i tvrdio "mislio sam da smo se povezali", u pokušaju da uspostavi intimnu vezu s njom. Linton je nastavio slati daljnje poruke unatoč tome što je zamoljen da prestane, piše News.sky.com.

Kad je pokrenuta interna istraga o njegovom ponašanju, Linton je poslao prijeteći e-mail istražitelju prije nego što se kasnije ispričao.

U izvješću koje je prošli mjesec objavilo Vijeće za medicinske sestre i primalje (NMC), nadzorno tijelo je zaključilo da su Lintonovi postupci bili "seksualno motivirani" jer su učinjeni "u potrazi za budućim seksualnim odnosom". U podnesenim dokazima rečeno je da je žena bila "uzrujana i zabrinuta" što će se Linton pojaviti na njezinoj kućnoj adresi.

image

Gordon Linton maltretirao je pacijenticu preko Facebooka

Olivier Douliery/AFP

Navodno je rekla: "Poruke su počele dobro, samo čavrljanje, a onda je postao jeziv."

Zaključno, NMC je presudio da je Lintonova sposobnost za praksu narušena i zabranio mu rad u struci, piše News.sky.com.

Strukovna udruga reagirala je oštro, ali s potpunim pravom jer povreda privatnosti i zloporaba osobnih podataka od osoba u koje pacijenti moraju imati veliko povjerenje u potpunosti je neprihvatljiva.

image

Linton je bacio ljagu i na bolnicu u Dundeeju

AFP
05. svibanj 2024 00:07