StoryEditorOCM
ZabavaMALI JUBILEJ

Najdraže glazbeno natjecanje u Županiji: Peto izdanje Konovizije neće biti odgođeno, na stolu su dvije opcije

Piše Dv
20. studenog 2021. - 09:44

Konovizija je došla već do svog petog izdanja a naš mali jubilej želimo proslaviti u stilu. Nažalost, naša nadanja da će pandemiji koronavirusa doći kraj su ostala samo na nadanjima pa se Konovizija, baš kao i prošle godine, mora prilagođavati situaciji. Iako je ostalo još nešto malo manje od 100 dana do Konovizije, i situacija se može drastično promijeniti na bolje – ali nažalost i najgore, organizacija konavoskog natjecanja sela u pjevanju je, silom prilika, ponovo razradila više verzija i scenarija Konovizije. Međutim, za razliku od prošle godine kada je razrađeno čak pet različitih verzija, za petu Konoviziju u igri su samo dvije!

Naime, obzirom da je 25. veljače 2022. na rasporedu već peta Konovizija mali jubilej bi trebali proslaviti u stilu, a samo dvije verzije Konovizije, odnosno dva scenarija, pružaju mogućnost nečeg posebnog, objavljeno je na službenim stranicama.

Prva opcija, kojoj se i dalje nadamo, jest Konovizija pred prepunim gledateljstvom. Naravno, očigledno je da bi u tom slučaju mogle prisustvovati samo osobe s COVID potvrdama ali gledatelji, navijanje i transparenti su jedan od glavnih sastojaka uspješnosti Konovizije. Nakon što je prošle godine Konovizija održana bez publike povratak gledatelja i navijanje bi bili pravo osvježenje. Međutim, ova opcija je u igri samo ukoliko se situacija s koronavirusom smiri i ukoliko se mjere vrate na staro. Naime, u ovom trenutku je na događanjima, pa i onim s COVID potvrdama, potrebno održavanje fizičke udaljenosti od dva metra. Broj gledatelja koji bi mogli prisustvovati u tim uvjetima je izuzetno malen te bi izostala ona atmosfera po kojoj je Konovizija poznata i koju bi tako rado ponovo voljeli vidjeti i osjetiti. Ipak, do same Konovizije je ostalo sasvim dovoljno vremena da se situacija s koronavirusom smiri i da 16 natjecatelja Konovizije 2022 nastupi pred prepunim gledalištem.

U slučaju da održavanje Konovizije unatoč COVID potvrdama ne bude moguće bez fizičkog distanciranja pristupit će se drugoj opciji– održavanju Konovizije u formatu TV emisije. Iako nepopularno rješenje Konovizija 2021, koju većina smatra najboljom Konovizijom do sada, je pokazala da i u ovoj verziji može biti izuzetno atraktivna. Unatoč tome što izostaje efekt navijača i gledatelja koji bodre svoje favorite TV izdanje Konovizije nudi druge prednosti koje omogućavaju da se napravi kvalitetan proizvod koji će ponuditi dovoljno zabave za gledatelje uz TV ekrane.

Obzirom da je želja organizatora da peto izdanje bude spektakularno neće se pristupati rješenjima koja gledateljima neće ponuditi poseban doživljaj pa je izbor stoga pao samo na ove dvije opcije, objavili su organizatori.

Naravno, Konovizija, kao i svi drugi, ima odgovornost prema društvu te će se u izboru opcije voditi računa o zaštiti zdravlja i sigurnosti natjecatelja, svih sudionika u programu, kao i gledatelja u slučaju izbora prve opcije.

Obzirom da puno toga ovisi o tome u kojoj će verziji biti održana, a što je vezano za situaciju s koronavirusom koja se mijenja iz dana u dan, u igri za ulogu domaćina Konovizije 2022 su dva mjesta a ime domaćina će biti objavljeno pravovremeno.

07. svibanj 2024 20:28