StoryEditorOCM
ZabavaMIDSUMMER SCENE FESTIVAL

Na Lovrjencu praizvedba solo mjuzikla ‘Ljubav je fer‘ Gorana Karana: ‘Dragi ljudi, dođite puna srca i ne bojte se… Sve što se dogodi u pjesmi, ostaje u pjesmi!‘

Piše Dv
3. srpnja 2023. - 14:28

Poseban dan u karijeri legendarnog hrvatskog glazbenika Gorana Karana je četvrtak, 6. srpnja kada će u 21.30 sati na Lovrjencu biti izvedena praizvedba solo mjuzikla „Ljubav je fer“. Midsummer Scene festival, koji se održava devetu godinu zaredom, najbolja je platforma za projekt karijere karizmatičnog Splićanina.

- Ovim djelom ljudima ću pokazati svoje manje poznato lice. Kroz nove pjesme i priče još bliskije ću se upoznati s publikom. Ideju za solo mjuzikl ”Ljubav je fer” nosim dugo vremena, a sve što u njemu pjevam i govorim, plod je mojih iskustava, ali isto tako i života i ljubavi nekih meni dragih ljudi. Dakle, samo istina!“ – otkriva Goran Karan i dodaje: „Također, pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek nosi dašak romantike i iskreno i izravno prenosi osjećaje. Zbog toga sam predstavu odlučio ogoliti do minimuma produkcijskih potreba, kako publici i meni ništa ne bi smetalo da se volimo. Dragi ljudi, dođite puna srca i ne bojte se… Sve što se dogodi u pjesmi, ostaje u pjesmi.

Redatelj ovog djela je Ivan Leo Lemo, čiji je međunarodni opus prepoznat, prihvaćen i nagrađivan. „Ono što je meni s ljudske strane bitno i najvažnije jest ono što je Ivan Lemo osim svojih redateljskih stručnih sposobnosti. A Ivan Lemo je osoba neizmjerno širokog duha, uz to i moj Splićanin, generacijski nedaleko od mog vremena. To nam je dalo isti jezik, lakoću razumijevanja i bliskost humora. On je od prvog trenutka ušao cijelim srcem u ovaj projekt, pa je naš umjetnički rad bio obostrano zadovoljstvo. Kako bismo ”Ljubav je fer” postavili na scenu, valjalo nam je na kreativan način osmisliti originalan i jedinstven način izvedbe, pa smo tako ustanovili jedan novi scenski oblik, koji sam nazvao solo-musical.“ – zaključio je Goran. 

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za cijeli program Midsummer Scene Festivala mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr. 

02. svibanj 2024 15:52