StoryEditorOCM
ZabavaRakija nije voda

Na društvenoj mreži požalili se na visinu računa iz kafića, međutim problem nije bila skupoća pića

Piše dv
20. siječnja 2023. - 16:27

Pritužbe na visinu računa česte su u ugostiteljskim objektima, a u ovo vrijeme poskupljenja još i više. Naročito to dolazi do izražaja kad je u pitanju veće, veselo društvo i kada krene tura za turom, donosi Slobodna Dalmacija.

Jedno društvo s Kopaonika u Srbiji tako se na Twitteru požalilo na visinu računa u ugostiteljskom objektu koji je iznosio skoro 200 eura, što je ceh koji bi mnoge uznemirio.

Međutim trezveniji korisnici Twittera brzo su uočili u čemu je problem s toliko visokim računom. On nije ležao u jelima kao što su teleća juha, jaja s kobasicom, pileći file sa žara, teleći burger ilii kruh. Problem nije bio ni u desertu, piti od jabuka.

Korisnici Twittera utvrdili su da nisu sporne ni cijene kuhanoga vina, čaja od đumbira, Coca-Cole ni capuccina. Kao izvor problema vrlo brzo je locirana rakija, i to medovača. Pri tome poblem nije bila njena skupa jedinična cijena nego popijena količina.

Raspoloženo društvo, naime, popilo je čak 41 bićerin medovače, na što je otišlo više od polovice ceha. Poslije tolike količine medovače teško možete pomisliti da je sve med i mlijeko.

Račun je plaćen, medovača se izlučila iz organizma, a korisnici Twittera, pa vjerojatno i korisnici te ugostiteljske usluge, imali su razlog za veselje i za smijeh.

image

‘Daj natoči jednu‘, pa tako još 40 puta vodi do visokoga računa (ilustracija)

AFP
26. travanj 2024 16:55