StoryEditorOCM
ZabavaPRIPAZITE MALO!

Mnogi je smatraju nebitnom, ali neuredna spavaća soba itekako može utjecati na prodaju vašeg stana ili kuće

Piše dv
19. listopada 2023. - 08:10

Prodavatelje stanova najviše ljuti to što većina klijenata koji sami dotjeruju stan za prodaju ostavlja glavnu spavaću sobu kao nimalo bitnu prostoriju. Čini mi se da će većina ljudi urediti i opremiti zajedničke prostore i dječje sobe, a kad završe s tim prostorima, ostanu bez snage i kreativnosti za svoju glavnu spavaću sobu, piše Dom & Dizajn.

Stoga smatrajte ovo malim poticajem za stiliziranje vaše spavaće sobe. Obraćajući pažnju na detalje kao što su plahte, popluni i jastuci, vaša spavaća soba mogla bi biti još bolja za potencijalnog kupca - a u međuvremenu ćete imati mirniji san dok se vaš dom prodaje.

image

White bedroom interior. Scandinavian design. 3D illustration

Shutterstock

Spavaća soba je najosobnija soba u domu. Tamo provodimo puno vremena i ne želimo da se to zanemari na fotografijama jer to može odvratiti kupca od vizualizacije gdje će provesti vrijeme spavajući.

Kako bi vaš krevet izgledao netaknuto na fotografijama i u živo, izbjegavajte ove pogreške i slijedite savjete koje vam donosimo u nastavku.

Naborana posteljna

Kada oblikujete krevet, trebali biste početi od dna. Neuredna posteljna mnogima je trn u oku, osobito ako je neujednačena ili ako se ne vide noge kreveta. Pazeći da je ujednačena, da nije izgužvan i da je na pravom mjestu, postavit ćete ispravan ton za ostatak kreveta.

Naborane plahte

Slično tome, mnogi ne vole izgužvane plahte. Ali postoji rješenje za sve koji ne planiraju glačati posteljinu. Preporuka je da nabavite satensku jer se ne gužva i daje ravniji izgled.

Labava posteljina

Osim što morate provjeriti je li vaša posteljina bez nabora, trebali biste se uvjeriti da je zategnuta u kutovima. Ovo je dobar savjet bez obzira selite li se ili ne, budući da mnogi čvrsto vjeruju u namještanje kreveta svaki dan. Ovo je vaše prvo postignuće u danu i postavlja mentalni stav da možete biti produktivni i ostvariti svoje ciljeve za taj dan.

image
Shutterstock

Stari jastuci

Riješite se neurednih, izlizanih jastuka prije nego što svoj dom pokažete potencijalnom kupcu. Neki jastuci imaju tendenciju da izgube svoj oblik i izgledaju ravno i umorno. Stare jastuke zamijenite jastucima punjenim perjem. Osim toga, bolje ćete spavati s novim, čistim jastukom.

Previše jastuka

Na krevetu biste trebali imati najviše dva do četiri standardna potporna bijela jastuka iza ukrasnih podloga. Ako vam se jastuci protežu do pola kreveta, krevet bi mogao izgledati prekratak ili premalen.

Premali jastuci

Sve u spavaćoj sobi trebalo bi biti u mjerilu, od veličine kreveta i umjetnina iznad njega, do pokrivača i jastuka.

Za veliki bračni krevet pravilo je da vaši jastuci budu široki 55 do 60 cm. Za king size krevet, možete ići sve do 66 cm, ali ne manje od 55.

image
Shutterstock

Premale deke

Pokrivač ne bi trebao izgledati kao podna prostirka na krevetu. Pokrivač bi trebao omotati rubove kreveta. Vjerojatno biste trebali dodati najmanje 30 cm na duljinu svog madraca, kako biste ga pravilno dimenzionirali.

Odabir velikih pokrivača ili presavijenih pokrivača preko manjih daje luksuzni izgled.

Ako je vaša deka prekratka, samo je stavite na jedan kut kreveta. Inače, trebali bi bez napora moći lagano baciti deku na rub kreveta. Cilj je stvoriti slojeviti, ugodan izgled.

05. svibanj 2024 07:28