StoryEditorOCM
ZabavaIGNORIRATE ILI?

Mislite se koliko potrošiti na dar za Valentinovo? Više od 8 i pol tisuća Hrvata otkrilo ‘cifru‘, jeste ovo očekivali?

Piše dv
12. veljače 2024. - 16:53

Rezultati jedne od anketa provedene ovih dana pokazali su da je Valentinovo i dalje prilično popularan "praznik" u Hrvatskoj, usprkos skepticima, te da ga redovito obilježava više od trećine ispitanika, a gotovo 43 posto njih će ga obilježiti i ove godine. U anketi je sudjelovalo 8564 ispitanika, donosi Slobodna Dalmacija.

Očekivano, većina će ispitanika, njih 85 posto, Valentinovo provesti s partnerom ili partnericom, ali anketa je otkrila i zanimljive alternative, pa su se neki izjasnili i kako će ljubav slaviti s prijateljima, obitelji te djecom i unucima.

image
/Shutterstock

Kada je riječ o darivanju, gotovo trećina ispitanika raduje se cvijeću, dok jedna četvrtina priželjkuje odlazak na romantičnu večeru.

Među poklonima koje su visoko na listi valentinovskih želja najpopularniji su parfemi, koje je odabralo gotovo 28 posto ispitanika, a našli su se tu i modni dodaci, proizvodi za njegu tijela, novčanici, svijeće, igračke za odrasle, pa i pametni telefoni.

image
/Shutterstock

Potrošači u najvećoj mjeri planiraju kupiti poklone za svoje partnerice (38%) i partnere (45 %), dok će dobar dio ispitanika počastiti i sebe (8%), svoje prijatelje (5%), kućne ljubimce (3%).

Budžet kojeg će staviti na raspolaganje za poklone je iznenađujuće visok – najveći dio potrošača planira potrošiti između 40 i 100 eura, 28 posto njih planira potrošiti između 20 i 40 eura, a 21 posto do 20 eura. Čak 12 posto ispitanika izjavilo je da planira potrošiti više od 200 eura.

Izgleda da je Valentinovo popularan dan za potrošnju, a većina se raduje se gestama kojima iskazujemo pažnju i želju da obradujemo, navode na platformi Jeftinije!, gdje je provedena anketa. 

image
/Shutterstock
27. srpanj 2024 10:10