StoryEditorOCM
ZabavaNOVA OTKRIĆA

Meghan je jasno zaprijetila Harryju da će ga ostaviti, on je bio potpuno izbezumljen...

Piše Tina Premec
24. rujna 2022. - 12:34

Samo nekoliko dana nakon što je kraljica Elizabeta II. pokopana, britanski dvor suočava se s novim problemom - najnovijom knjigom o kraljevskoj obitelji. Riječ je o djelu "Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown" ili u prijevodu "Dvorjani: Skrivena moć iza krune" kraljevskog dopisnika i autora Valentinea Lowa, koja se najavljuje kao eksplozivno novo štivo o princu Harryju i Meghan Markle. Isječke iz novog Lowovog uratka objavio je The Times, a u njemu je niz zanimljivih tvrdnji. Tako autor piše kako je princ Harry bio progonjen strahom da će postati nevažan, posebno kada njegov nećak George napuni 18 godina, stalno se uspoređivajući sa svojim ujakom princem Andrewom. Još sočniji su dijelovi su da je Meghan dala ultimatum Harryju da će prekinuti s njim ako on javno ne obznani da su u vezi, prenosi Jutarnji list.

Prema odlomku iz knjige, dok se Harry suočavao s hordama novinara koji su željeli istražiti život njegove nove djevojke, Harry je "postao odlučan zaštititi" Meghan. Međutim, ona je inzistirala da njihova veza postane javna.

"Govorila je; ako ne daš izjavu kojom potvrđuješ da sam tvoja djevojka, prekinut ću s tobom. Harry je bio u panici", kazao je za knjigu jedan neimenovani izvor, dok je drugi ustvrdio kako je Harry bio zbog toga izbezumljen i samo govorio "ona će me šutnuti".

Zato se obratio tajniku Kensingtonske palače Jasonu Knaufu zahtijevajući da izda izjavu kojom potvrđuje da je Meghan njegova djevojka i osuđuje rasističke i seksističke tonove nekih medijskih izvještaja.

image
Phil Noble/Afp

U knjizi se navodi i da je princ William navodno pokušao riješiti problem loših odnosa sa Sussexovima s drugim članovima kraljevske obitelji, no kako je njegov brat odbio o tome razgovarati, ponavlja uz nove detalje tvrdnje kako je Meghan zlostavljala osoblje, ali i objašnjava do koje mjere navodno nije razumjela svoju dužnost.

Low je tako napisao da dok je Meghan radila na tome da je se javno prikaže u pozitivnom svjetlu tijekom turneje para po Australiji 2018., iza kulisa je "to bila druga priča".

"Iako je uživala u pažnji, Meghan nije shvatila smisao svih tih šetnji, rukovanja s bezbrojnim strancima. Prema nekoliko članova osoblja, čuli su je kako je barem jednom prilikom rekla: ‘Ne mogu vjerovati da nisam plaćena za ovo‘."

Low, kako su zamijetili britanski mediji prema onome što je do sada podijeljeno s javnošću vrlo je kritičan prema Meghan, a njezini postupci, posebno sa suradnicima, prikazani su u lošem svjetlu.

"U proljeće 2017., više od šest mjeseci prije nego što se par zaručio, rekla je jednom od Harryjevih savjetnika: ‘Mislim da oboje znamo da ću uskoro biti jedan od vaših šefova‘.", tvrdi se u knjizi čiji izlazak je najavljen za 6. listopada.

Također stoji i da se Meghan sukobila sa svojom osobnom asistenticom Melissom Touabti oko besplatnih darova uključujući odjeću, nakit i svijeće koje su neke tvrtke slale vojvotkinji. Touabti, koja je dala otkaz samo šest mjeseci nakon što se pridružila palači, slijedila je pravilo da članovi kraljevske obitelji ne smiju prihvaćati darove od komercijalnih organizacija, ali Low tvrdi da se njezin stav nije dopao Meghan, prenosi Jutarnji list.

26. travanj 2024 12:30