StoryEditorOCM
Zabava‘... budi moje gorivo...‘

Massimo otkrio kako je nastala ‘Benzina‘, pjesma koju mnogi smatraju najgorom u njegovom opusu: Sjedila je tamo i bila je lijepa da te zaboli pleksus, čisto iskorištavanje...

Piše DV
5. svibnja 2022. - 16:17
Massimo snimljen na koncertu posvećenom Akiju u Areni Zagreb u ožujku ove godine. Sam će ondje održati veliki solistički koncert 5. studenogGoran Mehkek/Cropix

"Bio sam joj odan, privržen k'o pseto, pod prozorom stalno, njezinim sam šeto. I još imam noge sve u hanzaplastu da, da, skidala se gola iza vražjeg stakla, siluetu sam naziro kad bi se makla, i bacala rublje po parketu..." - kad krenete čitati ove stihove ne čine li vam se kao da su "uzdanice" nekog trap hita, aktualnog baštarda nekadašnjeg hip hopa i gangsta rapa i folk tematike, kakvu ovaj hit žanr naveliko njeguje?

No kad stihove procure dalje, pa čujete dio koji kaže "samo je za sobom ostavljala miris, ah taj miris to je čista rikavela, skidala je rublje, ma to nije rublje, to je bio desant na Okinavu..." zazvoni vam poznato i moguće da u tom trenu spoznajete da je riječ o Massimovom hitu iz 90-ih, za kojeg će mnogi štovatelji pjevačevog lika i djela ustvrditi da mu "nije trebao", donosi Slobodna Dalmacija.


Massimo je danas, gostujući na TOP RADIJU otkrio priču koja stoji iza nastanka pjesme.

Kad je, naime, boravio u Lisabonu otišao je u klub "Benzina", koji mu je preporučen kao najbolji.

"Uđem u klub i jasno, kao ošinut gromom, vidim toliko lijepu djevojku, ono da te zaboli pleksus! Okrenem se oko sebe i vidim deset momaka s istim čeznutljivim očima.

Svi joj pružaju neku ružu, a ona to stavlja u vazu u kojoj je valjda 500 ruža. Kad se prodaju,  ona ih vrati ljudima koji to opet prodaju. Dakle, totalno eksploatiranje muške naivnosti!

Kad sam se vratio u Hrvatsku, na sastanku Nikša Bratoš kaže: Mi nemamo hit!, ja skočim i kažem: Ti si moja benzina!" - otkrio je Massimo početak priče oko pjesme, za koju će i sam reći da "nije najponosniji na nju", ali da je "ljudi žele čuti".

Otkrio je i kako se dogodio zvižduk u njegovom megahitu "Mali krug velikih ljudi".

"U radu nisam bio prezadovoljan kako se razvijala pjesma. Sve je bilo savršeno, ali nešto mi je nedostajalo. Onda sam se sjetio da sam zviždao neku melodiju u mobitel, u 4 i pol ujutro, još par mjeseci prije snimanja, išao sam otkriti gdje je to, prisjetio se melodije...

Kad smo stavili taj zvižduk, pjesma je dobila svoje meso!" - ispričao je glazbenik, koji je potvrdio i da je za 5. studenoga dogovorio "koncert karijere" u Areni Zagreb.

04. svibanj 2024 13:23