StoryEditorOCM
Zabavasve zbog korone

Masovno se otkazuju dočeci Nove godine na otvorenom, a samo rijetki znaju gdje će pjevati za Silvestrovo. Nekad su u najluđoj noći zaradili stan, sad se moraju zadovoljiti s deset tisuća eura!

Piše Vinko Paić/ sd
9. studenog 2021. - 20:23
Jole, Maja Šuput i Jelena Rozga jedni su od rijetkih glazbenika koji znaju gdje će pjevati za Silvestrovo.Damir Krajac, Tom Dubravec, Srdjan Vrancic, Paun Paunovic/Cropix

Božićne pjesme već su se počele puštati na radio postajama, prva Adventska nedjelja očekuje nas za nešto više od dva tjedna, a kako zasad stvari stoje ponavlja se prošlogodišnji scenarij, pa tako od organiziranih dočeka Nove godine po hrvatskim trgovima i Rivama - nema ništa, piše Slobodna Dalmacija

Saznajemo kako ga neće biti u Zadru, a najvjerojatnije ni u Splitu. Razlog je, dakako, bujanje četvrtog vala koronavirusa (nakon prošlotjednih rekorda danas je u Hrvatskoj zabilježno 4966 novih slučajeva).

- Ove godine nismo ni imali javni poziv za organiziranje dočeka Nove godine na Rivi, kaže nam Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Splita.

- Situacija je neizvjesna, a o eventualnom održavanju nekog koncerta na otvorenom odlučit će Grad. Bit će nekoliko prigodnih punktova, na Mertojaku i bedemu Cornaro, o čemu smo već izvijestili javnost. Bude li interesa među ugostiteljima, oni će moći pozvati nekog glazbenika da dođe pjevati, dodaje Vukšić.

image
Čini se da ni ove godine 31. prosinca nećemo gledati ovakve prizore na splitskoj Rivi.
Nikola Vilic/Cropix

Na splitskom Zvončacu organizira se još jedan Advent. Sve će se odigravati u bašti gdje su se ljetos pratile utakmice Europskog nogometnog prvenstva, a za Silvestrovo će na ovom mjestu nastupiti TBF. Svi koji žele doći na koncert morat će na ulazu pokazati covid putovnicu ili negativan PCR test, poručili su organizatori.

Najveće pjevačke zvijezde već bi krajem ljeta znale gdje će pjevati za doček Nove godine. Bile su to itekako unosne gaže jer su od honorara koji bi zaradili za samo jednu noć pjevanja mogli zaraditi za manji stan. Severina je tako za nastup u Poreču prije dvije godine dobila gotovo pola milijuna kuna, dok je jedan od rekordera Zdravko Čolić koji je svoju novogodišnju gažu u Budvi 2019. naplatio sto tisuća eura. Sada o tim ciframa mogu samo sanjati, a ponude im zbog situacije s koronavirusom stižu na kapaljku.

Maja Šuput jedna je od rijetkih pjevačica koja zna kamo će za doček Nove godine. Pod geslom "We are ready to get back to normal" (Spremni smo da se vratimo u normalu) i napomenom da je cijepljeno više od 80 posto hotelskih zaposlenika, za Silvestrovo će zabavljati goste u vodičkom hotelu Olympia u kojem će odraditi i reprizu 1. siječnja 2022.

Splitska pjevačica Jelena Rozga Novu godinu dočekat će preko granice jer je u novosadskom hotelu Sheraton očekuje nastup kojeg je već najavila na društvenim mrežama.

image
Jelena Rozga pjevat će u Novom Sadu.
Jelena Rozga

Tu je i Joško Čagalj Jole koji je prošlu Novu godinu kod kuće pjevao supruzi i četvero djece, što mu je u 26 godina karijere bila tek druga godina da je ostao doma. Sada je tek jedan od šačice estradnjaka koji ima ugovoren nastup i to u obnovljenom Imperial Park Hotelu u Vodicama.

Prošlog Silvestrova vladale su puno oštrije mjere, s ograničenjem broja ljudi, a ove se godine ipak nešto događa. Međutim hoće li i gdje uopće nastupati Severina, Nina Badrić, Indira, Danijela Martinović, Gibonni, Petar Grašo, Tony Cetinski, Jasmin Stavros... još nije poznato. Izbora je malo, no u svakom slučaju, bolje išta nego ništa, slažu se naši sugovornici, poznati estradni menadžeri.

- Ma ako bilo tko od njih dobije više od deset tisuća eura za jednu večer mogu biti sretni. U glazbenoj industriji, kao i svugdje, vlada velika kriza, pao je standard. Pitam se tko im uopće može ponuditi neku realnu cijenu za nastup? Ne znam ni koliko će ljudi uopće biti zainteresirano da idu na doček s obzirom na koronu i razna pravila, kaže Zoran Škugor.

image
Jole će nastupiti u hotelu u Vodicama.
Tom Dubravec/ Cropix

- Svi se moraju prilagoditi novonastaloj situaciji, uvjerava Ivan Bubalo i kaže kako je od svih opcija najgora ona da nitko na kraju ne pjeva.

- Ni cijena novogodišnjeg nastupa TBF-a sigurno neće biti kao cijena kakvu bi dobili u normalnim vremenima. Prije su Oliver, Mišo, Gibo i Seve znali dobivati između 40 i 50 tisuća eura za novogodišnje nastupe, sad je to upola manje. Iako sam za Severinu uvjeren da bi u ovakvim okolnostima mogla dobro zaraditi ako bude pjevala za Silvestrovo, zaključuje Bubalo.

19. travanj 2024 19:01