StoryEditorOCM
ZabavaU TOP FORMI|

MARO KRISTIĆ Da nisam u formi, dao bih sebi crveni karton!

Piše Piše: Lorita Vierda
11. veljače 2021. - 15:09

"Cijeli sam život u sportu, najprije kao igrač, potom i nogometni sudac, i teško je ustvari izbaciti neku rekreaciju iz života, ako si na to navikao. U pandemijskoj godini moram reći da mi je najteže bilo u prvom lockdownu, kad nije bilo dozvoljeno izlaziti ni na vanjske terene, pa ti se sve svede na laganu šetnju, ali ostatak godine zato sam nastavio po starome kao i prije zatvaranja – već u 6 ujutro sam na terenu u Gospinom polju, trčim i to kombiniram s vježbama snage, a i kroz dan se dosta krećem" - priča nam Maro Kristić, koordinator Mosta za Dubrovnik, gradski vijećnik i još jedan dubrovački političar koji se kretanja nijhe odrekao ni u ovoj godini koja je iza nas, godini 'zabrana'. Ova je godina počela nešto lakše po pitanju rekreacije, pomoglo je i dosta lijepog vremena, pa čim privatne i poslovne obveze dozvole, Kristić je u điru ili na terenu.

image
 Igraci Rastana protive se crvenom kartonu kojeg je podigao sudac Maro Kristic. Foto: Duje Klaric/CROPIX
Duje Klaric/Cropix

NEMA DO OTVORENOG TERENA

Zbog potvrđene korone u obitelji odradio je i desetodnevnu samoizolaciju, što mu je zapravo dobro došlo jer usput strpljivo čeka oporavak nakon ozljede koljena, koji ga je, uza sve zabrane, dodatno zaustavio u vježbanju.
"Mislim da sam više vremena u životu proveo po terenima, pa i u Gospinom polju nego igdje drugdje, ali ozljeda koljena u zadnje mi ne da baš previše baviti se fizičkom spremom, pa momentalno zbog toga ne mogu reći da sam u dobroj formi, kad moram biti pasivan. Ali prolazi i to, pomalo ćemo se vratiti u stari ritam rekreacije i sporta, kako je bilo i prije lockdowna i zatvaranja terena", priča Maro kojega zatvorene teretane nisu previše omele u održavanju tijela.
"Ionako nisam neki fan teretana, više volim vježbati vani u prirodi, na terenu, na otvorenome, samo da nije u zatvorenome, pa ću, čim koljeno to dozvoli, nastaviti istim tempom."
Približava se kampanja, MOST još nije službeno objavio svog kandidata za gradonačelnika, iako svi očekujemo da će to biti upravo Kristić, što nam nije mogao još potvrditi, a stres i pojačane obaveze u kampanji koja je pred nama svakako će, dodaje, tražiti od njega i malo više vježbanja kako bi se i glava mogla bolje opustiti.

image
Maro Kristić izgledni je kandidat Mosta za dubrovačkog gradonačelnika
Cropix

TRENINGOM DO OPUŠTANJA

"Svakako je to opuštanje za glavu koliko god se čovjek fizički umorio, bolje se osjećaš, sve je lakše odraditi, energija je viša nego bez vježbanja, i svakako ću u kampanji održavati trening, ako ne i pojačati ga. Neće mi intenzivna kampanja poremetiti moj ritam, i to je sigurno, kao što to organiziram i inače" - priča Kristić koji je sklon ranojutarnjim treninzima, pa tek onda na red dolaze i sve ostale obaveze.
"Pa kad počnem već i prije 6 ujutro, onda je lako rasporediti sve ostalo. Dotad sam obavio puno toga i prije posla, prije privatnih i svih drugih obaveza, i nastojat ću da to tako ostane i dalje " - dodaje ovaj mladi dubrovački gradski vijećnik kojega često gledamo za govornicom Gradskog vijeća u argumentiranim i smirenijim nastupima nego druge političare. Tako će i nastaviti i u kampanji, koja će ipak zahtijevati znatno više obaveza, no kaže kako je na to spreman, a i doma ima podršku, jer trening ne ometa svakodnevicu, što je organizacijski i u obitelji i u poslu najbitnije.
"Zna se da ja vježbam rano, pa onda nema prigovora kad to nitko i ne osjeti. Doma mi nitko nema zašto ni njorgati jer počinjem s vježbanjem rano ujutro, pa trening ne utječe na izvršavanje svih ostalih obaveza" - smije se Kristić. A u kakvoj je formi i gdje bi se svrstao među dubrovačke političare kad su u pitanju fizička sprema, mišići i forma?
"Malo me je ozljeda koljena vratila unazad po tom pitanju, ali kad ponovno dođem na stari ritam, što će biti vrlo brzo, mislim da sam, osim izdržljivosti, ako ne u najboljoj formi, a onda u samom vrhu po fizičkoj spremnosti. U svakom slučaju, nisam po formi za bacit'!"

26. travanj 2024 06:50