StoryEditorOCM
ZabavaVLAHO ARBULIĆ I MIHOVIL ŠOŠTARIĆ SU PRODUCENTSKI DUO

Marko Bošnjak, dečko koji obećava uoči večerašnje Dore: ‘Moli za nas‘ je pjesma u koju vjerujem, a Eurosong mi je dječački san!

Piše Lorita Vierda Foto: Dora Šarić
19. veljače 2022. - 11:30

Čudo od djeteta i glazbena zvijezda Marko Bošnjak ima hit pjesmu koja je, sudeći po trendingu na YouTubeu, definitivni favorit na ovogodišnjoj Dori. Ovaj osamnaestogodišnjak iz Rame, svojom pjesmom Moli za nas osvojio je Hrvatsku, a sudeći po popularnosti i pregledima na YouTubeu, Hrvati upravo njega žele kao predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu koji se održava u Torinu.

Ovogodišnje natjecanje održava se večeras u Opatiji, a pobjednika među 14 prijavljenih pjesama birat će glasovi ocjenjivačkih sudova te glasovi gledatelja i slušatelja. U slučaju da glasovi budu izjednačeni pobjednička pjesma bit će ona koja je dobila više glasova publike, a sve se čini kako je to u ovom trenu pjesma Marka Bošnjaka.

image
Marko Bošnjak, pjevač, nastupa na Dori
Pr

Ovaj vrhunski mladi glazbenik, sjajnih vokalnih sposobnosti javnosti je postao poznat 2016. godine kada se pojavio na natjecanju Pinkove zvjezdice, a tada je imao samo 11 godina. Od tada njegovi coveri popularnih pjesama imaju milijunske preglede na YouTubeu. Njegove iznimne vokalne sposobnosti pohvalili su brojni domaći glazbenici među kojima je i Tereza Kesovija. Ovaj mladić sakupio je do sada 30 tisuća pratitelja na Instagramu koji obožavaju njegovo pjevanje, a on za sebe kaže da glazbu živi i da na njega ima veliki utjecaj u životu.

Producenti su 'naši ljudi' - Mihovil Šoštarić iz Župe Dubrovačke i Vlaho Arbulić koji je i autor skladbe i stihova iz producentske kuće i studija Republika, a s Markovim nevjerojatnim vokalom čini fenomenalnu sinergiju koja osvaja na prvu, pa su se Vlaho i Marko zajednički malo osvrnuli na proteklih nekoliko dana.

image
Vlaho Arbulić autor je glazbe i stihova za pjesmu Moli za nas koju će na Dori izvesti Marko Bošnjak
Privatni Album

Dora je pred vratima, a pjesma Moli za nas u par dana prešla je 150 tisuća pregleda i potpuno preokrenula kladionicu. Vlaho, kako je nastala, pisao si i glazbu i tekst?

Vlaho: -Glazbu i tekst za “Moli za nas” napisao sam onako kako najviše volim - s puno emocije i jako malo matematike. Dora i Eurosong natjecanja su od velikog interesa javnosti, pjesme se seciraju do najsitnijih detalja od strane mnoštva laika i glazbenih kritičara. No, mi idemo s pjesmom u koju smo sigurni. Kad nešto izađe iz duše i teče, ne može biti pogrešno."

Publika je zasad oduševljena koliko pjesmom toliko i neobičnim i toplim vokalom. Puno je prošlo od pobjede na Pinkovim zvjezdicama...

Marko: -Zahvalan sam za odličnu reakciju publike na moju pjesmu Moli za nas, publika je pjesmu prihvatila puno bolje nego što sam to i sam očekivao. Veselim se nastupu u Opatiji te je moj cilj da dam sve od sebe i prenesem emociju pjesme. Pinkove zvezdice su bile jedna odskočna daska u mojoj karijeri i puno su mi pomogle u snalaženju na velikoj pozornici i u glazbenom svijetu generalno. To je iskustvo koje ću zasigurno pamtiti do kraja života bez obzira na sav stres koji sam proživio tijekom natjecanja."

image
Marko Bošnjak, pjevač, nastupa na Dori
Pr

Potpisuje te se kao pjevača iz BiH, ali zapravo si vezan za Hrvatsku i Konavle, na koji način?

-Dolazim iz Prozor-Rame ali je veliki broj moje uže obitelji u Hrvatskoj... Svoje djetinjstvo sam preko ljeta provodio kod moje tetke Ane u Cavtatu te me za taj kraj vežu predivne uspomene. Kada sam god u mogućnosti, posjetim Konavle i svoje rođake tamo te se uvijek drage volje vraćam."

Je li glazba ono što si oduvijek htio raditi?

- Od malih nogu... Moj glazbeni put započeo je kada mi je bilo 5 godina i kada sam prvi put otišao na probu crkvenoga zbora sa svojim sestrama. Zamišljao sam sebe na svim velikim svjetskim pozornicama te mi je drago da sam sad na korak do ostvarenja jednog od davno zacrtanih ciljeva."

Dora je blizu, ima li treme? Imaš li i inače tremu pred nastup, pogotovo sad kad vidiš da je pjesma već hit, publika puno očekuje?

-Uvijek postoji doza pozitivnog uzbuđenja koje bi se moglo nazvati tremom. Siguran sam u sebe, u tim ljudi s kojima surađujem i u svoju izvedbu pjesme Moli za nas. Nadam se najboljem.

Obzirom na taj neobični topli, 'odrasli' vokal, već te uspoređuju s najboljim djelima Dina Merlina. Od glazbenika, u koga se nekako najviše ugledaš, sigurno imaš uzor, ono tipa 'ajme ja bih pjevao baš ovo baš ovako'...

- Smatram da sam formiran glazbenik kada je riječ o mome glazbenom izričaju. Iskustva i prijašnji nastupi su me izgradili te već neko vrijeme u nekim stranim izvođačima crpim inspiraciju, ali želim ostati svoj i pjevati na svoj način.

image
Marko Bošnjak, pjevač, nastupa na Dori
Pr

Na koga se oslanjaš kad je u pitanju ostvarenje svojih snova, tko ti je najviše podrška, onako baš tu uz tebe u svakom trenu?

-Definitivno moja obitelj, prijatelji, Vlaho, Miha i cijela kompanija Republike:)"

Uz sretno i slomij nogu na Dori, što bi sebi poželio, gdje se vidiš za recimo pet godina?

-Za pet godina se vidim sretnog! Okružen ljudima koje volim dok u životu radim stvari koje volim i koje me čine sretnim. Mislim da je to ključ svega."

Publika je poludjela za pjesmom, Dora je u subotu, kladionice sve govore...

-Oduševljen sam dojmovima publike nakon objave pjesme Moli za nas. Očekivao sam dobru povratnu informaciju, ali nisam se nadao da će to biti ovakvih razmjera. Iznimno sam sretan i ovo mi je ogroman vjetar u leđa za sve što slijedi. Drago mi je da me publika smatra jednim od favorita. To mi puno pomaže u ostvarenju mog dječačkog sna o odlasku na veliku pozornicu Eurosonga. Odlazak u Torino bi za mene predstavljao ogroman uspjeh i neizmjernu sreću, ali i veliku priliku i odgovornost da na svjetskoj pozornici pokažem sve na čemu smo radili. Vjerujem u sebe i vjerujem u ovo s cčme dolazim.”

20. travanj 2024 09:02