StoryEditorOCM
ZabavaČUDAN PRISTUP

Majka o kontroverznom odgoju svoje kćerkice: ‘Baš me briga što će poslije biti plašljiva‘

Piše MOZAIK SD
16. ožujka 2023. - 08:47

Roditeljstvo je težak posao, a svatko ga, znaju i ptice na grani, obavlja na svoj način. 

Bailey, mama i TikTokerica našla se pod paljbom negativnih komentara od strane korisnika aplikacije, a sve zbog toga što želi kćer upozoriti na to koliko je svijet uistinu strašan, odnosno - kako sve može umrijeti.

Bailey, koja je na TikToku poznata kao @bmcpher, objasnila je da kaže: "Nećeš više biti s nama", kako bi obeshrabrila svoju kćer od nečeg opasnog. Iako mnogi misle a je takav način odgoja pretjeran, ova majka misli da je vrlo važno osvijestiti djetetu sve opasnosti koje ga čekaju. 

"Imam jedan kontroverzan pristup roditeljstvu. Dakle, bili smo u kući mojih roditelja prošli vikend i moja trogodišnjakinja je počela sama izlaziti na ulazna vrata, na što sam rekla: "Ako odeš tamo sama, netko te može uzeti zauvijek i nikad te više neće vratiti" ili tomu slično. I shvatila sam da ovo često u raznim situacijama. Ako me ne želi držati za ruku na parkiralištu, kažem: "Mogao bi te udariti auto i više ne bi bila ovdje". Kad postane mrzovoljna u autosjedalici i želi se otkopčati, viče na mene da se otkopčam, kažem: "Ako se otkopčaš iz te autosjedalice, može se dogoditi da više ne budeš s nama", rekla je Bailey.

Iako joj je otac sugerirao da će na ovaj način odgojiti strašljivo dijete, za Bailey ovo ne predstavlja veliki problem. Njezin kontroverzni video u kojem objašnjava čitavu situaciju prikupio je veliku pozornost na internetu, skupivši više 50 tisuća pregleda. Malo je reći da korisnici TikToka nisu bili pretjerano oduševljeni.

-To bi moglo kod nje stvoriti tjeskobu s godinama. Mislim da bi trebala imati drugačiji pristup, ali to je samo moje mišljenje - napisala je jedna korisnica.

- Moja mama je bila takva i sada se bojim igdje ići sama, užasavam se otići na benzinsku ili u šetnju jer mislim da ću biti oteta - komentirala je druga korisnica.

Ipak, drugi su se složili s njom i objasnili da i sami koriste slične fraze.

- I ja sam ponekad brutalno iskrena sa svojom djecom, tako da im ostane u pamćenju da budu pažljivi oko svega i svugdje - glasio je jedan od komentara.

- Da, moramo ih sada naučiti kako se ne bi iznenadili kada odrastu i vide što se sve događa u svijetu - dodala je treća osoba.

26. travanj 2024 13:27