StoryEditorOCM
ZabavaI nama se skače!

M.O.R.T. i Artan Lili rock ritmovima zapalit će Orsulu, a mi ćemo vam omogućiti da uživate - imamo karte!

Piše L. V. Foto: Park Orsula, CROPIX
16. kolovoza 2024. - 12:05

Pripremite se za noć vrhunskog rocka pod otvorenim nebom! Legendarni M.O.R.T. zapalit će pozornicu svojim sirovim rock zvukom, a fenomenalni Artan Lili sa svojom mješavinom alternativnog rocka, indie rocka i synth-popa. Ovi bendovi znaju kako stvoriti atmosferu za pamćenje. Ne propustite priliku vidjeti ih uživo na jednoj od najljepših pozornica u Hrvatskoj u parku Orsula.

Ove subote 17. kolovoza s početkom u 22 sata neka vam se ne bude teško dovući do Orsule, a usput rečeno, baš u noći sa subote na nedjelju najavljuju promjenu vremena pa će konačno dvostruki koncert biti i zabava i dvostruko rock osvježenje!

Za najsretnije od vas imamo 2 puta po 2 karte za subotnju rock poslasticu! Javite nam svoje ime i prezime na info@dubrovacki.hr i osvojite ulaznice, a najsretnije od vas čekat će na ulazu u park Orsulu.

M.O.R.T. je beskompromisni punk-blues bend iz Sinja, poznat po žestokom zvuku i energičnim nastupima u kojima je imala priliku uživati i publika Orsule daleke 2015. Od prvog albuma, ‘Vrhunsko dno’, održali su brojne koncerte u regiji – njih preko 400, uz 20 video spotova i četiri albuma. M.O.R.T. je uvijek na turneji, šireći dobru energiju. Sjećate se njihovog hita Meni se skače? E pa nije jedini, a njihovi studijski albumi već samim nazivima razvlače osmijeh: Tužna kocka, Vrhunsko dno, Samo hrabro i bezveze, Odjel za žešće... sve će vam biti jasno čim čujete prve taktove na Orsuli.

Glazbena senzacija Artan Lili, predstavnici su takozvane Nove srpske scene i noise pop izričaja. Artan Lili su svoju glazbenu priču počeli kao eksperimentalni trio, a danas su jednako poznati po prepoznatljivom zvuku, izuzetnom vizualnom identitetu i nizu uspješnih hitova. Jedan od njih je svakako “Šta bi bilo da sam ja odustala od svoga sna”, a tu je i prošlogodišnji singl ‘Hardkor i pank’.

Kako doći do Orsule?

Parkinga na Orsuli nažalost ima premalo i popuni se do 20:30h! Libertasov autobus koji bi kao nekada vozio publiku do Parka Orsula standardnom rutom Kolodvor – Grawe – Ina – Žičara, zbog prometnih gužvi po gradu i nužnog okretanja na kružnom toku kraj Građe, vozio bi 100 godina i od njega nema efektnog učinka. Zato smo kupili opremu za rasvjetljavanje starog karavanskog puta Belveder – Orsula i opet očistili taj divni povijesni put "Vecchia strada literale", kako bi smo publici omogućili sigurne dolaske i odlaske pješice. Taxi vožnja do Belvedera je brza i jeftinija od one po magistrali. Šetnja Od Belvedera do pozornice traje 7 -10 minuta. Put je dugačak samo 600 metara a šetnju će olakšati izbjegavanje štikli, šlapa i skupih krpica!

U svrhu gore navedenoga, za večer svečanog otvaranja u suradnji sa Libertasom, testirati ćemo liniju posebne vožnje za našu publiku kako bi smo pronašli najbolje rješenje za dolaske na sve naše koncerte! Shuttle BUS sa natpisom Park Orsula će kružiti na relaciji: Žičara – Viktorija – Belveder – Ploče – Žičara, sa prvim polaskom sa Žičare u 20:40h. BUS će prometovati do 22:00h. Vožnja je besplatna!

Za povratak publike prema Gradu, BUS će u 4 navrata kretati sa stanice Belveder, i to u: 24:00h, 24:30h, 1:00h i 1:30h i voziti na nešto dužoj i povoljnijoj relaciji: Belveder – Ploče – Pile – Boninovo – Ilijina glavica – Žičara – Belveder. Moguća su manja odstupanja u voznom redu!

19. rujan 2024 03:22