StoryEditorOCM
ZabavaTIRKIZNI TEPIH

Let 3 su hit u Liverpoolu: Pojavili su se u Zigmanovoj kreaciji, ali povremeno su ostali samo u gaćicama

Piše Klara Rožman/jl
7. svibnja 2023. - 19:08

Let 3 je apsolutni hit u Liverpoolu. Svojim kreacijama, sjajnim Zigmanovim kostimima, koje su povremeno skidali ostajući u bijelim gaćicama i potkošuljama, skroz su kupili show na ceremoniji otvaranja 67. Eurosonga. Dojam je pojačala i perfektna scenska šminka Ivane Šimunić.

Na Tirkizni tepih kročili su bez zlatnog traktora koji se ipak neće ukazati u Liverpoolu. Ostat će u metaverzumu iz kojeg će odašiljati poruke mira i ljubav te slati pozitivnu energiju svim ljudima dobre volje.

- Teleportacija traktora malo se zakomplicirala zbog Brexita - kažu naši eurovizijski predstavnici koji su danas, skupa s glazbenicima iz još 36 zemalja, koliko ih se ove godine natječe na Eurosongu, kročili 200 metara dugačkim Tirkiznim tepihom prostrtim u srcu grada Beatlesa.

Umjetnici su se na Tepihu, odnosno službenoj ceremoniji otvaranja ovogodišnjeg Eurosonga, koja je počela izvedbom hita ‘Come Together‘ grupe The Beatles, ukazali u pomno biranim modnim kreacijama. No još luđi, šareniji i veseliji bili su eurovizijski obožavatelji, njih oko 800, koliko ih je dobilo dozvolu da na rubu Tirkiznog tepiha stoje nasuprot novinarima, fotografima i snimateljima.

Dobrih pola sata prije nego je i krenula službena ceremonija otvaranja Eurosonga 800 fanova poredalo se uz Tepih, glasno pjevajući ovogodišnje eurovizijske hitove. Mnogi su bili odjeveni u odjeću boje zastava svojih zemalja, ali bilo je tu i dvojnika nezaboravne ABBA-e, kopija Laureen ili Kaarije, koji trenutno vode na kladionicama. Da obožavatelji Eurosonga vole i naš Let 3, pokazali su tako što su tijekom njihovog prolaska Tepihom složno otpjevali ‘Mamu SC‘.

Liverpool nas je inače dočekao obasjan suncem. Tako će biti još danas, već sutra se očekuje hladnije i kišno vrijeme, kaže nam vozač taksija kojeg smo upitali je li se ovog vikenda u Liverpoolu nazdravljalo zbog krunidbe kralja Charlesa.

- Baš i ne. Pubovi su imali dozvolu da rade dva sata duže nego obično, ali to je bilo sve. Zbog Kraljice smo znali slaviti i po tri dana, ne vjerujem da će se ikad tako dogoditi zbog Charlesa. Nije on ni u pola toliko omiljen kao što je bila Kraljica. Uz to, teška su vremena: porezi su visoki, sve više je siromašnih. Malo kome je do slavlja - smatra Jim.

05. svibanj 2024 06:35