StoryEditorOCM
ZabavaPRERANO SE RAZVESELILI

Kupili kuću na Siciliji za jedan euro uz nestvaran pogled na more!? Naravno, postoji jedna caka

Piše dv
22. kolovoza 2023. - 11:45

Mladi bračni par Sara i Luka 2020. godine preselili su se iz Argentine na Siciliju, gdje su kupili kuću za samo jedan euro, vjerovali ili ne, piše zadovoljna.rs.

Riječ je o planu talijanske vlade koji podrazumijeva ponovno naseljavanje sela, no ljudi u Italiji uglavnom nisu vjerovali da se cijelo imanje može prodati za samo jedan euro.

Sara i Luka odlučili su se upustiti u ovu avanturu, a njihovo imanje nalazi se u sicilijanskom selu.

Međutim, kada su pristali kupiti ovo imanje, nisu mogli vidjeti koliko je oronulo i koliko će vremena i novca trebati da se potpuno obnovi. Upravo o tome se radi u ovoj ponudi. Iako se čini kao iz bajke, kuće su ruinirane, napuštene i zarasle u korov.

U većini slučajeva potrebna je temeljna obnova, a budući vlasnici prije obnove moraju uplatiti polog od 5000 eura za kuću. Zatim se obvezuju renovirati kuću u sljedeće tri godine. Isto tako, vlasnici su dužni platiti svu papirologiju potrebnu za prijenos vlasništva. S druge strane, Italija obećava da će općina favorizirati kupce koji planiraju zaposliti domaće radnike, koristiti domaće materijale i renovirati što prije, donosi Slobodna Dalmacija

Koja je ideja iza ovog projekta?

- Naseljavanje napuštenih sela

– Poticanje gospodarstva sela

- Bolja budućnost sela

Sara i Luka smatraju da je kupnja ove nekretnine nešto najbolje što su mogli učiniti za sebe i svoju obitelj. Smatraju da je Italija napravila savršen plan koji mladim bračnim parovima omogućuje da se osamostale te žive zdraviji i kvalitetniji život. S druge strane, sela će procvjetati kada se dosele novi ljudi.

30. travanj 2024 20:33