StoryEditorOCM
ZabavaPRAVO VESELJE

Kulinarska umijeća u Večeri za pet pokazala je Katija. Evo kako se snašla u izazovima i kolike je ocjene dobila

Piše dv
2. veljače 2023. - 21:29

Katija je u četvrtoj epizodi dubrovačke Večere za pet na selu pokazala svoja kulinarska umijeća. Živi u Solinama sa suprugom i djecom, a radi kao frizerka i ima svoj frizerski salon. Voli društvo i svoj posao koji radi te voli upoznavati ljude. Odgojena je tradicionalno i voli sve što se veže za tradiciju i običaje. Zanimljivost iz djetinstva je ta da je Katija s obitelji živjela na svjetioniku sv. Andrije do svoje sedme godine, odnosno dok nije krenula u školu.

Predjelo je Katija nazvala Špurtilom i ostima koje se sastojalo od hobotnice i kozica. U kuhinji joj je izazov spoj modernog i tradicijskog i to je kombinacija koju voli raditi. Ostali natjecatelji su rekli kako imaju velika očekivanja i da smatraju kako će Katija napraviti odličnu večeru. Marko je našao neočišćenu kozicu pa se malo iznenadio međutim pohvalio je jelo. Dubravko je rekao kako je ovo jedna od najboljih salata.

Za glavno jelo Katija je pripremila Ćaćin škartoc koje se sastojalo od liganja i krumpira. Marko smatra kako se s lignjama ne može faliti ukoliko se dobro pripreme. Svaki škartoc je dobio ime po natjecatelju na način da se zvao po budućem showu u kojemu Katija vidi natjecatelje. Dubravko je dobio simbolični naziv Gospodin savršeni. Za jelo je rekao da je solidno i da se moglo pojesti, ali da nije bio previše oduševljen. Marko i Semra imali su zamjerku na krumpire jer su im bili malo sirovi. Keti je bila zadovoljna glavnim jelom i za krumpire je rekla da su bili dobro pečeni.

Katija je za desert pripremila Gospođu iz škafetina koja se radi od mjendula, čokolade i jaja, a sve u obliku torte. Recept potiče iz jednog dubrovačkog samostana te datira iz 16. stoljeća. Semri se desert svidio jer je došao u kombinaciji s prošekom. Dubrovačka torta se svidjela i Keti, a Dubravko je za njega rekao da je bio užasan i gotovo nejestiv.

Za kraj večere Katija je natjecateljima podijelila poklone, a večeri su se pridružili glazbenici zajedno sa njezinom sestrom. Od ocjena dobila je od Dubravka 10, od Marka 9, od Keti 10 i od Semre 9 te se s 38 bodova izjednačila sa Semrom.

U petak večeru sprema posljednji natjecatelj u nizu, Marko.

05. svibanj 2024 08:37