StoryEditorOCM
ZabavaDUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

Krenulo nadmetanje za blagdanske kućice, početni iznosi zakupnine kreću se od 1.800 eura pa do...

Piše Silvia Rudinović
13. listopada 2023. - 14:32

Gradsko društvo Dubrovačka baština d.o.o. raspisalo je javni poziv u kojem prikupljaju ponude za zakup adventskih kućica od 2. prosinca do 6. siječnja, tijekom Dubrovačkog zimskog festivala. Javni poziv za 23 blagdanske kućice otvoren je danas, 13. listopada, a razmatrat će se ponude pristigle do 27. listopada, do 10 sati. 

image
Bozo Radic/Cropix

U natječaju stoji kako se prikupljaju ponude za 11 kućica na Stradunu s pripadajućom opremom, kao prigodnih prodajnih mjesta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Pod pripadajućom opremom smatraju se četiri stola, s po 4 četiri stolice uz kućicu. Nadalje, četiri kućice s tri stola predviđene su na Pilama, pet kućica na Gundulićevoj poljani, po jedna kućica u Uvali Lapad, Gružu i u Mokošici.

Kućice su prigodno uređene blagdanskim ukrasima prema odluci Dubrovačke baštine, a zakupac se obvezuje o svom trošku dodatno opremiti unutarnji prostor radi pružanja ugostiteljske djelatnosti. Pritom nije dopuštena bilo koja vrsta tehničkih preinaka na kućici.

image

Advent na Stradunu

Božo Radić/ Cropix/

Na Stradunu nije dopušteno postavljanje suncobrana, no zakupci na ostalim lokacijama moći će ga postaviti pod određenim uvjetima. Npr., suncobrani na Gundulićevoj poljani mogu biti samo bijele boje i moraju imati zaštitu protiv oštećenja kamene podloge.

Kriterij za odabir najpovoljnijih ponuditelja je najveći ponuđeni iznos zakupnine, a početna cijena kreće se od 1.800 eura u Uvali, Gružu i Mokošici, 2.200 eura na Brsaljama, 2.500 eura na Gundulićevoj poljani, do 3.000 eura na Stradunu. U ove iznose nije uključen PDV.

 

05. svibanj 2024 05:10