StoryEditorOCM
ZabavaVELIKA POMIRBA

Kraljica će na najsvečaniji dan ipak upoznati svoju praunuku, koja je tajna kćeri Meghan Markle?

Piše Dv
30. svibnja 2022. - 13:36

Prvi rođendan kraljevske praunuke Lilibet Diane pada na važan datum za kraljicu Elizabetu II. Platinasti jubilej i svečanosti povodom krunidbe jedne od najdugovječnijih vladarica na svijetu poklapa se naime s rođendanom kćeri princa Harryja i Meghan Markle, piše Jutarnji.

Lilibet, koja je dobila ime po kraljičinu nadimku iz djetinjstva, napuniti će godinu dana 4. lipnja 2022. Istog vikenda u Ujedinjenom Kraljevstvu održavat će se brojne manifestacije zbog proslave kraljičinih 70 godina na prijestolju.

Na dan rođendana, održava se konjička Utrka Derby u Epsom Downsu, no kraljica će propustiti svoj omiljeni sportski događaj. Smatra se da je njezina odluka da ne prisustvuje derbiju u Epsomu donesena zbog njezinih problema sa zdravljem.

Do sada je samo dva puta propustila taj događaj, prvi put u državnom posjetu Švedskoj 1956. i drugi, na 40. godišnjicu Dana D u Francuskoj 1984. godine. Anne, kraljevska princeza predstavljat će kraljevsku obitelj umjesto nje. Očekuje se da će kraljica propustiti i večernji Platinum Party na Palace koncertu u Buckinghamskoj palači, koji se također održava u subotu, a spektakl će gledati na televiziji iz Windsora, donosi Jutarnji.

To bi značilo da je trenutno slobodna da prvi put upozna svoju praunuku Lilibet i Archieja koji sada ima tri godine, a njega nije vidjela od njegova rođenja 2019. godine.

Harry, Meghan i njihova djeca odsjest će u Frogmore Cottageu, njihovoj kući u Windsoru, a kraljica Elizabeta se nada da će njihov posjet pomoći da se izliječi obiteljski raskol, koji se dogodio otkako su napustili dvorac kao stariji članovi kraljevske obitelji.

09. svibanj 2024 16:16