StoryEditorOCM
ZabavaTKO ĆE POBIJEDITI?

Konstraktinu pjesmu ‘In corpore sano‘ nominirali za najbolji tekst na Eurosongu; Koja li je tajna zdrave kose Megan Markle - rečenica koja se najviše pamti u povijesti natjecanja

Piše MOZAIK SD
23. travnja 2022. - 21:26

Pjesma "In corpore sano" srpske predstavnice Ane Đurić Konstrakte (43) među šest je nominiranih za najbolji tekst ovogodišnje "Eurovizije" po izboru portala Eurostory.nl.

Osim teksta pjesme "In corpore sano", među nominiranima su i pjesme iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švicarske.

O dobitniku nagrade zajednički će odlučivati ​​žiri i publika koja može glasati na portalu Eurostory.nl.

Žiri je ocijenio da je prva rečenica pjesme "U čemu je tajna zdrave kose Megan Markle" među onima koje se najviše pamte u povijesti "Eurovizije".

"Nakon izlaganja o hidrataciji i podočnjacima, imamo replike na ... slezenu. Dio tijela koji se također nikada ranije nije pominjao na takmičenju", napisali su.

Ostatak stihova označili su "prilično bizarnim", ali ne i nekoherentnim: "Oni zapravo argumentiraju nemoguće standarde ljepote i zdravstvenih zahtjeva postavljenih za javne osobe. Završava gotovo očajnim: 'Šta ćemo sad?"

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodjeljuje se od 2016. godine, a prethodnih godina nagrade su osvajale: Ukrajina (2016), Francuska (2017 i 2018) te Italija (2019 i 2021).

Konstrakta je najavila da će tekst pjesme prevoditi i na druge jezike, ali da će na Eurosongu pjevati na srpskom.

Švicarska - Boys do cry (Marius Bear & Martin Gallop)

Srbija - In corpore sano (Ana Đurić)

Ukrajina - Stefania (Ivan Klymenko & Oleh Psiuk)

Velika Britanija - Space Man (Sam Ryder, Amy Wadge & Max Wolfgang)

Italija - Brividi (Alessandro Mahmoud & Riccardo Fabbriconi)

Australija - Not the same (Sheldon Riley Hernandez)

 

04. svibanj 2024 05:07