Najbolji hrvatski tenisač svoj je impresivni niz pobjeda na pariškom turniru Roland Garros začinio razgovorom o hrani i prehrambenim navikama.
- Gladan sam jedino pobjeda, a na Roland Garros sam došao svima uzeti mjeru - tim je riječima Čilić opisao svoj put do četvrtfinala pariškog turnira u kojem je u osmini finala pregazio drugog tenisača svijeta Danila Medvedeva. I za službenu stranicu ATP Toura progovorio o svojim prehrambenim navikama, preferencijama i strastima - piše Gloria.
- Kad pozovem ljude u goste na večeru najradije im pripremim teleću koljenicu. To je nacionalni specijalitet hrvatske kuhinje, a tajna pripreme je u tome da se meso satima dinsta s povrćem. Svi koji su probali to jelo, lizali su prste - izjavio je Marin Čilić i dodao da se odlično snalazi s kuhačom u ruci.
Najčešće priprema jaja, palačinke, tjesteninu, rižu i piletinu, jer u kombinaciji tih namirnica dobiva sve potrebne proteine i ugljikohidrate.
Ponekad si priušti i burger, osobito kad igra na turnirima u Sjedinjenim Državama, u Italiji je na njegovom tanjuru obavezno pasta s umakom od rajčice, u Australiji je otkrio indijsku piletinu prženu na maslacu, a od slatkog su mu najdraže palačinke s Nutellom. Uoči susreta uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima, te komad puretine ili piletine.
- Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, zato sa sobom uvijek imam i banane. Tu su i gel, te pića bogata elektrolitima - nastavio je.
Kad je kod kuće počasti se i pizzom, te jajima sa sirom i šunkom, a u restoranu obično naručuje steak s rižom i povrćem. Već deset godina izbjegava hranu prženu u dubokom ulju i junk food.
- To za mene nije hrana, izbjegavam te prazne kalorije već deset godina i nimalo mi ne fale - zaključuje Čilić.