StoryEditorOCM
ZabavaMINI, MINI

Konačno je i Lidija Bačić Lile prokomentirala napade zbog ‘prekratke suknjice‘ na sarajevskom nastupu. Pročitajte kako je odgovorila hejterima

Piše dv
3. lipnja 2022. - 17:13

Naša Lidija Bačić, popularna Lile, našla se u središtu skandala. I to kakvog. Njezin nastup ispred sarajevske katedrale izazvao je burne reakcije, prvenstveno tamošnjih političara, donosi Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo kako su Lidija Bačić i bosanskohercegovački pjevač Fatmir Sulejmani u srijedu predstavili pjesmu "Sjaj" na platou ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

Pjesma kao pjesma, nekome se sviđa, nekome ne, ali ovdje nije bio problem u stihovima nego Lidijonom stajlingu. U pitanju je bila duljina mini suknjice, za koju su neki procjenili da je trebala biti koji centimer ili decimetar dulja. I tako je od svih problema u BiH najvećim postala jedna - suknjica. Bilo je i onih koji su branili pjevačicu nakon njezinog nastupa ispred Katedrale Srca Isusova, a na kraju je i Lidija Bačić prokomentirala cirkus u kojem se našla, u izjavi za Dnevni avaz.

image
Srđan Vrančić/Cropix

- Puno je izvođača i prije mene pjevalo u centru Sarajeva na istom mjestu. Haljinica je bila potpuno normalna i bezazlena, ali ja ne mogu smanjiti svoje obline, zato je i privuklo pažnju. Da je neko drugi u pitanju bilo bi neprimjećeno. To je javna površina, organizator se pobrinuo za dozvole - rekla je Lidija Bačić.

Kako kaže, zadovoljna je i najbitnije joj je da je publika uživala.

- Ako su moje tijelo i seksepil najveći problem, blago nama. Rado ću se opet odazvati sličnom pozivu za nastup iz meni dragog Sarajeva - dodala je pjevačica.

image

Lidija Bačić snimljena na lanjskom CMC festivalu

SD

Dokle se došlo u 'ratu' oko Liline suknjice, dovoljno govore činjenice tko se sve oglasio. Tako je nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija na Twitteru objavio:

- Sjeverna Koreja i Talibani su ponosni na ono što je stiglo od ideoloških istomišljenika iz Gradskog vijeća Sarajeva o "dozvoljenoj" dužini suknje na javnom mjestu. Mada nisam siguran za ove prve - napisao je Lagumdžija.

Riječ je o klubovima vijećnika Naroda i pravde, SDP-a i Naše stranke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva koji su iz sveg oružja napali Lidiju.

- Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija - naveli su.

03. svibanj 2024 09:53