StoryEditorOCM
ZabavaZAPAŽEN USPJEH |

KLAPI KAŠE PUNO RAZLOGA ZA SLAVLJE- "Španjola" proglašena najboljom novom skaldbom na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu

Piše klapakase.hr
20. srpnja 2020. - 19:12
Klapa Kaše osvojila je dvije nagrade na Večeri novih skladbi 54. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš. Pripala im je Plaketa za najbolju izvedbu skladbe “Španjola”. Ista skladba proglašena je najuspješnijom te su njezini autori, skladatelj Vicko Dragojević i tekstopisac Vedran Bonačić osvojili Zlatnu plaketu.

“Skladba ‘Španjola’, kao da je sama izborila svoje mjesto na klapskoj koncertnoj pozornici – sjajan tekst Vedrana Bonačića dugo vremena sam prevrtao po notama tražeći mu pravu mjeru. I našao sam je, igrom sudbine, tek koji mjesec prije ‘nove španjole’ odnosno prije nove pandemije. I nadam se da će naša ‘Španjola’ ostati podsjetnik da svaka nevolja prođe, a duh Dalmacije i dalje živi u pjesmi i s pjesmom”, istaknuo je umjetnički voditelj klape, Vicko Dragojević.

Jedanaest klapa izvelo je dvanaest novih skladbi, a o nagrađenima je odlučivao žiri u sastavu Rajmir Kraljević, Mirjana Siriščević, Ivana Tomić Ferić, Blaženko Juračić i Marijo Krnić. Zbog malog broja gledatelja uslijed poštivanja epidemioloških mjera nagrada za najuspješniju skladbu prema glasovima publike nije se dodijelila.

Kašama je ovo jubilarna deseta godina da nastupaju na prestižnom Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, gdje su dosad osvajali brojne nagrade, a imali su i apsolutnu pobjedu. Idući tjedan se vraćaju u Omiš gdje će nastupiti na finalnoj večeri muških klapa.
26. travanj 2024 18:49