StoryEditorOCM
ZabavaPO PRVI PUT

Keanu Reeves stiže u Hrvatsku, nije riječ ni o snimanju filma ni o godišnjem odmoru. Znate li što će raditi?

Piše dv
14. prosinca 2023. - 17:00

Rockeri Dogstar pridružuju se impresivnom programu INmusic festivala uz već najavljena imena The National, The Smashing Pumpkins, Hozier, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods i Paolo Nutini!

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanu Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio Bret Domrose kao pjevač i gitarist čime je era ovog alternativnog rock benda započela. Njihov osebujan grunge izričaj donio je bendu pozitivne kritike i obožavatelje širom svijeta, donosi Slobodna Dalmacija.

image

Keanu Reeves

Angela Weiss/Afp

Album prvijenac ‘Our Little Visionary’ objavljen 1996. godine, a svoj značaj Dogstar su dodatno potvrdili nastupima kao predgrupa mnogim velikanima 90-ih, između ostalih i Davidu Bowieju. Drugi album ‘Happy Ending’, objavljen 2000. godine, dočekan je s oduševljenjem, a na kraju uspješne turneje trio se razišao.

Ponovno okupljanje Dogstara ubrzala je pandemija koronavirusa, a pjesme nastale tijekom tog perioda postale su dijelom najnovijeg albuma ‘Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees’, objavljenog u listopadu ove godine. U svibnju 2023. Dogstar su, nakon više od dva desetljeća, održali impresivan povratnički koncert na festivalu BottleRock Napa Valley kojim su zadivili mnogobrojnu publiku.

Dogstar prvi put dolaze u Hrvatsku kao dio impresivnog programa povratničkog INmusic festivala u lipnju 2024. godine.

23. travanj 2024 22:33