StoryEditorOCM
Zabavadrugi život

Kamion Volvo F12 bio je ukraden i nakon 10 mjeseci pronađen je u blizini luke Oslo. Izvadili su ga, oprali, promijenili ulje i pustili na cestu

Piše PSD
4. siječnja 2022. - 20:31

Ovaj slučaj je iz 1989., a nedavno se opet pojavio u norveškim medijima, ali je gotovo predobar da bi bio istinit pa je redakcija jedna norveškog dnevnog lista odlučila istražiti.

Priča je kratka i ide ovako, kamion VOLVO F12 je ukraden, pronađen je u blizini luke Oslo 10 mjeseci nakon što je ukraden i izvučen na kopno 1989. godine, piše Kambus.info, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Redakcija je ovu priču morala provjeriti s gospodinom Torsteinom Magelssenom odgovornim čovjekom u Volvo zastupništvu u Norveškoj u to vrijeme.

– Haha! Da, dobro se sjećam. Čak sam dobio i plaketu. Američka PR agencija, koja je radila za Volvo, dodijelila je nagradu za ovu istinitu priču i naslov koji je tada bio “10 mjeseci pod vodom i dalje radi”.

image
Torstein Magelssen danas je šef osoblja u prodaji Scanije
Privatni album

Za one koji ne znaju čovjeka s desne strane na gornjoj prvoj fotografiji i gospodina s druge fotografije to je nitko drugi nego Torstein, koji je danas šef osoblja u prodaji Scanije, a evo kako on to danas opisuje:

– Sjećam se da su morska zvijezda i mala riba iskočile iz kabine kada smo otvorili vrata. Sve što su u servisu uradili bilo je pranje kamiona onako kako smo inače navikli s vanjske strane, a tako smo oprali i iznutra. Uz to, naravno, morali smo ispumpati preostalo gorivo, vodu, doliti novo ulje i spojiti akumulator.

Poslije toga upalio je kao da ništa nije bilo.

– Kakva je bila njegova daljnja sudbina?

– Lokalni prijevoznik, koji je bio i vlasnik, uložio je neka sredstva u obnovu kamiona. Ako se dobro sjećam, nije ga baš dugo koristio, prodao ga je, piše Kambus.info.

02. svibanj 2024 00:52