StoryEditorOCM
ZabavaDIVNA TRADICIJA OŠ MARINA DRŽIĆA

Kako je prošlo branje maslina? Svi su dali ruke, od prvašića do osmaša, ubralo se 70-ak kila, bit će dovoljno za školsku kuhinju!

Piše DV
19. studenog 2021. - 13:21

Na ovako sunčan dan ima li što ljepše nego biti vani na zraku i još napraviti nešto korisno? Nema, tu se već odavno slažu nastavnici i učenici OŠ Marina Držića koji tradicionalno svake godine beru masline u svom dvorištu. Jest da su školske masline ove godine slabo rodile, ali male su ruke uhvatile grabljice i mrežu i 'olakšali' stabla za kojih 70-ak kila maslina. Odmah će se pobrano odvesti na mljevenje i preradu i eto zalihe maslinovog ulja za školsku kuhinju za koju još uvijek stoji tvrdnja da je najbolja kuhinja u Dubrovniku.

Vrijedne ruke učenika, od prvašića pa sve do osmaša, sudjelovale su u ovoj divnoj tradiciji škole uz pomoć nastavnika, ali i uz puno smijeha i zabave, naučili su oni najmlađi kako se živi s prirodom i koje blago im raste u njihovom školskom dvorištu. Bilo je veselo, umorio se nije nitko, a sve je, kako i treba, zabilježeno na fotografijama. Bravo djeco!

26. travanj 2024 22:21