StoryEditorOCM
ZabavaPROFESORICA KLAVIRA IZ DUBROVNIKA

Jelica Boto napustila Masterchef; Prisjetila se teških trenutaka u showu, priznala koji chef joj je najdraži, ali i kojeg natjecatelja vidi s pobjedničkom statuom

Piše Mozaik SD
1. studenog 2022. - 23:52

Masterchef je večeras napustila 36-godišnja Jelica Boto, profesorica klavira iz Dubrovnika, piše Showbuzz, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Mlada Dubrovčanka osvrnula se na svoje ‘gubitničko‘ jelo i iskustvo u showu kojeg će, kaže, pamtiti zauvijek:

- Mom ispadanju iz showa je očito presudila Melkiorova verzija Wellingtona, odnosno kritike koje mi je žiri rekao, a oni najbolje znaju. Žao mi je što nisam stavila više praha od vrganja, ali mi je i drago da sam ispala uz komentar da je to moje najbolje jelo dosad. Mogu reći da sam ispala, ali nisam razočarana već ponosna na sebe, rekla je Jelica, piše Showbuzz.

Mlada se Dalmatinka dotaknula i teških dijelova odlaska u show: - Najteže mi je padala izolacija od obitelji i nedostajalo mi je more, a toliko je lijepih uspomena da ne mogu izdvojiti samo njih par.

No, unatoč izazovima koji su je dočekali, Jelica ponosno ističe da ne bi promijenila svoju odluku o prijavljivanju u show: - Ništa ne bih promijenila. Uvijek sam se vodila intuicijom koja me nikad u životu nije prevarila pa tako ni sada. Sve se dogodilo u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ne bih se opet prijavila u show, ali ne odustajem od kuhanja i nastavljam s edukacijom i usavršavanjem u kuhanju u svakom trenutku kad mi se pruži prilika, rekla je.

Osvrnula se Jelica i na svoj napredak kroz show kao i na svoja jela na koja je jako ponosna: - Najviše sam ponosna na svoju poparu i srdele s patlidžanima, a nikad neću zaboraviti svoj masakr pileta. Uvijek u životu težim najboljem pa ću tako nastaviti i u kuhanju primjenjujući svo stečeno znanje i savjete i iskustvo.

Mlada Dubrovčanka osim znanja u Masterchefu je, priznaje, stekla i prijateljstva za cijeli život: - U MasterChef vili sam bila korektna sa svima i nadam se da se nikome nisam zamjerila, no, ipak, najviše sam se zbližila s Ivanom i Andreom, pogotovo s Ivanom s kojom sam kliknula već na bootcampu. Smatram da će ta prijateljstva trajati do kraja života. Mislim da smo bili jako dobra ekipa i ne bih rekla da me netko do te mjere iritirao da me živcirao.

Profesorica klavira je priznala i koga vidi kao pobjednika ili pobjednicu showa: - Htjela bih da ove godine pobijedi žena, a i dokazale smo koliko smo dobre jer smo bile u većini. Navijam za Ivanu, no kao pobjednika, u ovom trenutku vidim Lea i voljela bih ga vidjeti s pobjedničkom statuom u ruci, a i vidim ga kao budućeg chefa, rekla je misleći na kolegu Dalmatinca, Lea Jurešića iz Rijeke.

Pohvalila je Jelica osim svojih kolega i žiri: -Najbolji je na svijetu! Čine ga trojica vrhunskih chefova čije sam savjete i znanje upijala kao spužva. Po tom pitanju su vrlo nesebični i zaista su nam uvijek pomagali i proživljavali s nama i uspjehe i neuspjehe. I zbog toga moram reći da su prvenstveno veliki ljudi. Nisam strepila, već sam jedva čekala njihove komentare da učim i da popravljam greške u idućim svojim jelima. Najdraži mi je naravno Stipe, moj mentor, prijatelj, podrška, pomoć u svakom trenutku. Da se 100 puta prijavim na MasterChef, svaki put bih njega odabrala za mentora. No, moram napomenuti da je Damir duša žirija i cijelog showa, istaknula je Jelica koja vidi veliku sličnost između sviranja i klavira, njezinih dviju velikih ljubavi.

Na kraju je Jelica dala savjet svima koji se planiraju prijaviti u MasterChef: - Svima koji se planiraju prijaviti u MasterChef savjetujem da kuhaju s voljom, ljubavi i strašću, budu svoji i upijaju svo moguće znanje i savjete od najboljeg žirija i protukandidata. Ali, najvažnije, uživajte u kuhanju, poručuje rekla je Jelica za kraj.

27. travanj 2024 00:00