StoryEditorOCM
ZabavaSlavni turski par

Jednostavnom dijetom Sulejman i Šeherezada se prepolovili: Ona smršavila 7, on 14 kila, a slatkiša se nisu odrekli

Piše dv
8. rujna 2023. - 15:45

“Tisuću i jedna noć” je sapunica koja je započela invaziju turskih serija. U ovoj spektakularnoj seriji glavnu ulogu, prelijepu Šeherezadu, utjelovila je talentirana glumica Berguzar Korel. Njezinu ljubavnu sagu upotpunio je Halit Ergench koji je ubrzo postao svjetski poznat ulogom Sulejmana Veličanstvenog, piše kurir.rs.

U tom razdoblju Halit je bio u braku s još jednom turskom glumicom, no Šeherezadinim čarima, razumijemo, bilo je teško odoljeti. Na kraju se odlučio razvesti od supruge koja je u to vrijeme bila trudna. Bila je to teška odluka, ali Halit je bio spreman krenuti putem ljubavi prema Berguzar Korel. S druge strane, Berguzar je ostavila svog dugogodišnjeg dečka kako bi započela vezu s Halitom, iako je taj prelazak izazvao manje drame u njezinu životu.

Ovako emotivan zaplet iz stvarnog života, popraćen ogromnom pozornošću medija i publike, dodatno je pridonio popularnosti serije "Tisuću i jedna noć" i turskih televizijskih drama općenito. Njihova strastvena veza na ekranu i izvan njega izazvala je veliko zanimanje, a njih dvoje postali su svjetski poznati kao simbol turskog glumačkog uspjeha.

To je razdoblje bilo prekretnica ne samo za njih dvoje, već i za tursku televizijsku industriju koja je ubrzo nakon toga osvojila srca gledatelja diljem svijeta. Njihova priča još je jedan primjer kako se umjetnost i stvarni život mogu preplaviti emocijama i stvoriti nezaboravne trenutke za sve one koji su uživali u ovim serijama.

Na vječnu ljubav zavjetovali su se početkom kolovoza 2009. godine, a njihovo je vjenčanje prozvano "veličanstvenim turskim vjenčanjem stoljeća", o čemu se danima pričalo u gradu i šire. Ovaj turski glumački par, Berguzar Korel i Halit Ergenç, osvojio je srca publike ne samo svojim glumačkim talentom, već i svojom romantičnom pričom u stvarnom životu.

Nakon impresivnog vjenčanja, Berguzar i Halit ponovno su se okupili pred kamerama 2016. godine za seriju “Ti si moja domovina”. Ipak, prije nego što su krenuli sa snimanjem, morali su se posvetiti fizičkoj pripremi. Osim proučavanja teksta, to je uključivalo i rigoroznu dijetu.

Halit Ergench u seriji je tumačio ulogu vojnika koji je zarobljen tijekom balkanskih ratova, a kako bi što vjernije dočarao izmučenog zarobljenika, morao je skinuti suvišne kilograme. Ova izazovna situacija zahtijevala je promjene u njihovim životima, a Berguzar je bila ključna u podršci suprugu.

Berguzar je osmislila plan prehrane koji je uključivao sirovo povrće, polukuhano meso, a iz prehrane su izbacili šećer, gluten i mliječne proizvode.

Halit Ergenc odlučno je pristupio ovom planu i nakon mjesec i pol uspio izgubiti impresivnih 14 kilograma, dok je Berguzar izgubila 7 kilograma. Tijekom napornih dana snimanja glumac je najčešće konzumirao đumbir, zelene jabuke, mrkvu, ciklu, špinat, celer, potaž od bundeve i salatu od kvinoje. Što se tiče pića, njegov izbor je bio limunada ili žitarice.

Unatoč strogim dijetama, slavni turski par nije se u potpunosti odrekao slatkiša, već ih je pažljivo birao. Često su uživali u desertima od mente, naranče, kakaa i datulja. Ovo je potvrda njihove predanosti poslu i njihove spremnosti da se prilagode zahtjevima svojih uloga kako bi pružili najbolju moguću izvedbu na ekranu.

28. travanj 2024 12:01