StoryEditorOCM
ZabavaIma se, može se

Iznenađujući podaci o mogućoj zaradi Bake Praseta na YouTubeu, i najniži iznos više je puta veći od prosječne plaće, a najviši godišnji iznos blizu je milijunu eura

Piše dv
29. rujna 2022. - 16:18

YouTuberi su jedne od zvijezda današnjeg vremena, a jedan od najpoznatijih na regionalnim prostorima je Baka Prase, građanskim imenom Bogdan Ilić, donosi Slobodna Dalmacija.

On je u tome mediju na ovim prostorima prisutan već godinama, a u medijsku žižu dodatno je dospio zbog sukoba sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom TV Pinka, koji ga je tužio, o čemu je pisala Slobodna Dalmacija.

Mitrović je na TV Pinku prikazao dokumentarac o Baki Prasetu, a u medijima se razbuktala polemika o sadržaju koji Ilić objavljuje na svome YouTube kanalu, koji je na koncu i ugašen.

image

Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović tužio je Baku Praseta, građanskim imenom Bogdana Ilića

Damjan Tadić/Cropix

S druge strane, razvila se i rasprava koliko je Baka Prase zarađivao na tome kanalu, trećem najboljem rangiranom u Srbiji. Procjenjuje se da bi njegova mjesečna zarada mogla biti između 4.700 i 74.500 eura, a godišnja između 55.900 eura i čak 894.200 eura. I sam Baka Prase nedavno se pohvalio kako odlično zarađuje na YouTubeu, piše Express.

image

Srpski Youtuber vjerojatno i sam u čudu gleda što mu se događa sa zaradom

Marko Todorov/Cropix

Jest da je raspon pretpostavljene zarade preširok, a pitanje je može li se kao realna zarada uzeti sredina između dviju cifri. Mnogima u regiji bio bi dovoljan i najniži iznos jer znatno prelazi njihovu plaću. A ni Bogdanu Iliću, alias Baki Prasetu, nije se lako odreći tolikoga novca. Zato čekamo iduće poteze.

26. travanj 2024 12:16