StoryEditorOCM
Zabavaa začini?

Iznajmljivači, pozor! Hrvati otkrili što sve žele pronaći u apartmanu u kojem ljetuju, jedna stvar na tom popisu mogla bi vas iznenaditi

Piše Dv
20. travnja 2022. - 19:53

Ljetna sezona već je pred vratima pa sada, u predsezoni, iznajmljivači žele znati kako će izgledati njihov booking za ljeto pred nama. Mnogi među njima stoga pokušavau što bolje pozicionirati svoje kvadrate, a jedna od iznajmljivačica je i za poboljšanje svoje usluge savjete pokušala pronaći i na Redditu, donosi Slobodna Dalmacija.

- Što vas smeta kao goste kad unajmite apartman za odmor i što bi svaki apartman trebao imati?- priupitala je, a na odgovor nije morala dugo čekati. 

Visoko na listi prioriteta pronašla se čista posteljina koju slijedi imperativ za dobar san, kvalitetan madrac. 

- Ako je prljava ili poderana posteljina i ako nečeg nema, a napisano je. Npr piše privatni parking ispred apartmana, a ono neki komad ceste 200 metara od kuće, strah te da ti netko ne rokne auto. Piše klima u svakoj jedinici, ono ili ventilator, ili na licu mjesta žicaju još 30 kuna po danu da je uključe i slično. E da, i oni stari madraci tvrdi kad još nije bilo memory pjene i to, znači 20 godina star, to mi je katastrofa, ne mogu se naspavati - jedan je od komentara koji to i potvrđuje. 

Nakon toga, često se spomenula i perilica za rublje kao i klima, a u žiži ljeta komarci mogu pokvariti dojam cijelog ljetovanja zbog čega je važno imati komarnike ili makar tabletice za aparatiće koji se uključe navečer. 

- Uz ovo navedeno ja volim imat pri ruci kuhalo za vodu, toster, dekicu. Klimu i komarnike, za 100 + eura noć ne želim se zaje*** s komarcima. Da su instalacije funkcionalne, ne bi vjerovao koliko ljudi ne čisti odvode pa voda ne otiče, a ne pada mi napamet da ja čistim nakon njihovih gostiju! Naj naj najbitnije je da je čisto plus ja opsesivno pregledavam madrace ispod posteljine u kakvom su stanju pogotovo ima li stjenica i jastuke - napisao je netko. 

image
Shutterstock

Jedni žele, drugima se gadi 

Velika debata povela se i oko začina i općenito hrane. Dok jedni vjeruju kako je zgodno pri ruci odmah imati Vegetu, ulje, sol, šećer i slične sitnice, drugima je konzumacija istih gadljiva kada ne znaju odakle dolaze. 

- Osim navedenih “većih” stvari s kojima se uglavnom slažem, bilo bi jako dobro da u apartmanu ima soli, šećera, papra, Vegete… Nema mi smisla za tjedan/dva dana kupovati ovo navedeno, plus nedaj Bože krenut nešto spremat pa tek onda shvatit da ničeg nema - napisala je jedna osoba, a druga se osoba na taj komentar nadovezala. 

- Osnovne namirnice. Ulje, šećer, sol, ocat, ubrusi i WC papir itd. Najgore mi je kad moram doć u apartman na 3 dana i bude mi jedna rola WC papira pa moram kupiti cijeli paket. Il si ne mogu jaja ispeć ujutro jer nema dec ulja ni soli - napisano je. 

- Mislim da bi bilo dobro da apartman ima šećer, sol, ocat, suncokretovo i na obali maslinovo ulje. Ok, nije mi problem kupit šećer u dućanu ali zašto bih kupovala kilu šećera za 5 dana. Čak i Zagorci ti ostave male šećere koje su pokrali u kafićima, a fini Istrijani ništa. Neće svi svaki dan ić van na svaku kavu, doručak. U našim turističkim mjestima često nema baš neke gastro ponude doručka po normalnim cijenama pa se nekako podrazumijeva da većina gostiju jede doručak u apartmanu od dolaska.

Ako je skuplji apartman dolce gusto+kapsule (mogu i one no name iz Kauflanda) po jedan/osoba/noćenje. Vani gdje god sam bila svugdje imaju dolce gusto ili slične aparate i uvijek mi je bilo fora što si mogu skuhat kavu. Čak sam jednom i kupila nove i ostavila da idući gost ima više izbora. Weetabix i mlijeko isto top. Možeš kupit čokolino i stavit u staklenku i napisat da je to naš proizvod koji djeca jedu za doručak. U nekim mjestima (Belgija, Nizozemska) su bili keksići oni njihovi i neki vafli. Neki iz lidla vjerojatno ali mi je bilo drago da imam za prigrist uz kavu i bili su fini. Ovo što sam nabrojala (osim dolce gusto aparata koji se nekad zna dobit na akciji za dost jeftino uz brdo kapsula) možda ispadne 20kn po turi gostiju, a sigurno oraspoloži svakog. Svidjelo mi se i kad sam uz mašinu za veš imala prašak. Bila sam tjedan dana i pitala sam iznajmljivača mogu li to koristiti i rekao je da mogu. Bilo mi je super jer mi je dijete bilo malo i prljalo brzo sve, a nije da vrijeme na odmoru želim trošiti u praonici - napisao je jedna gospođa.

Ipak, nisu svi zainteresirani za dijeljenje začina i osnovnih namirnica. 

- Kako ti se ne gadi jesti Čokolino iz staklenke za koji nemaš pojma kad je otvoren i s čime moze biti kontaminiran? Ulje također. Neotvorene kapsule kave su druga stvar - jedan je od komentara onih koji namirnice iz apartmana nipošto ne bi koristili. Znači, generalnog pravila tu nema jer ono što je jednima odličan znak pažnje prema gostima, drugima je gadljivo. 

Svi pravi iznajmljivači znaju da je čistoća obveza, a ne mogućnost pa takvih komentara i nije bilo puno9, a kada su se dotaknuli namještaja konsenzus je jednostavan. Koliko platiš, tako treba i izgledati apartman. 

image
Shutterstock

Svi traže papir za wc

Zanimljiva nam je bila i količina komentara vezanih za wc papir. Iako se to možda čini kao sitnica, izgleda kako mnogi iznajmljivači diljem Hrvatske na taj detalj zaboravljaju pa to gostima ostavlja negativna sjećanja. Nekoliko osoba zatražilo je makar jednu rolu wc papira, a drugi su se složili kako bi to trebala biti obveza iznajmljivača. 

- Mislim ipak da bi WC papir trebao osigurat iznajmljivač i ne samo jednu rolu. Mogu razumijet ovo za začine. U svakom slučaju dobro je da budu ponuđeni, a ako netko želi može kupiti svoje - zaključak je. 

 

 

 

 

 

25. travanj 2024 14:45