StoryEditorOCM
ZabavaFOTOGALERIJA

Iz radionice sestara Dražić: Zakolendalo se pred Ranjinom, Pred Dvorom ali i u Dvoru!

Piše DV
23. prosinca 2021. - 14:16

Najslađi kolendari ovih dana imaju itekako posla - polaznici radionice kolendi pod vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić danas su zapjevali pred palačom Ranjina županu Nikoli Dobroslaviću, zamjeniku Jošku Cebalu i savjetnici župana Žaklini Marević i usput, kao i obično, okupili brojnu publiku oko sebe. Nakon toga su kolendari prođirali, kako je red, i do gradonačelnika i njeovih suradnika u zgradi pred Dvorom, a kasnije i u Kneževom dvoru.

Zahvaljujući Paoli i Sanji ponovno su se počele pjevati brojne kolende dubrovačkog kraja – od dubrovačke, preko korčulanskih do cavtajske, zatonske i kalamotske. “Hvala vam što na ovaj način čuvate našu tradiciju i neka vam grla i dalje budu jaka” – rekao je župan Dobroslavić čestitajući malim kolendarima i njihovim obiteljima Božić i Novu 2022. godinu.

Uz pratnju Luke Saltarić na violončelu, kolendari su zvučali fantastično, sve pod budnim okom svojih omiljenih voditeljica koje ih godinama vode kroz radionicu i pripremaju za ovo blagdansko vrijeme. Preslatki i to uglavnom oni najmlađi, najfreškiji polaznici radionice kolendi, sve su zagrijali svojom izvedbom!

04. svibanj 2024 12:07