StoryEditorOCM
ZabavaŠTO KAŽU ZVIJEZDE|

IVANA GLAVIĆ Astrologija i numerologija me i dalje fasciniraju, čak i nakon 30 godina proučavanja!

Piše Lorita Vierda
6. prosinca 2020. - 16:32
-Od malena sam imala snažnu intuiciju i također interes za sve nauke koje proučavaju ljudsko biće, poput psihologije, filozofije astrologije i numerologije. Interes za astrologiju došao je na studiju. Imala sam veliku sreću da sam studirala astrologiju i numerologiju s jednom od najpoznatijih astrologinja u Francuskoj, Martine Barbault, koja je kroz sve ove godine postala i moja velika prijateljica. Imala sam jednostavno i dobar osjećaj za sklapanje svih tih podataka u sliku o jednoj osobi, da je bilo neminovno zaroniti dublje u nauku. I tako već desetljećima! - priča nam Dubrovkinja Ivana Glavić u svom novootvorenom studiju u Duhanskoj stanici. Svi se astrologijom zabavljaju na dnevnoj bazi, a astrološke prognoze tipa 'boljet će vas nešto' ili 'mogli biste se danas zaljubiti', načinjene su zaista isključivo za zabavu. Astrološka prognoza ili analiza neke osobe ili događaja zaista su dubok i ozbiljan posao, a toliko je aspekata koje mora uzeti u obzir, za analizirati međusobne odnose i dar za napraviti sintezu. Politolog po struci, život je često vodio u različitim, posve oprečnim smjerovima, kao i po cijelome svijetu. Nema gdje nije živjela, radi još uvijek kao turistički vodič, bila je i tour leader i puno putovala. Većinu života je provela u Francuskoj, ali tu su i Švicarska, Južna amerika, da bi je život ponovno doveo u Dubrovnik gdje je odlučila i ostati.

image
Ivana Glavic, astrologija i numerologija
Tonci Plazibat

 

Nakon dugog putovanja


-Došla sam u Grad iz obiteljskih razloga, a ostala iz svojih. Bilo je vrijeme za to. A i zvijezde su rekle svoje” – smije se ova simpatična žena dok kopa po knjigama s tablicama i razmatra situaciju u kojoj živimo.
-Postoje neke stvari koje se jasno vide, susreti planeta koji se nisu dugo, dugo događali, i koji su nam jasno govorili što će se događati dalje. Mogu vam reći ukratko da će se stvar malo smiriti oko Božića, lakše će se disati, ali tu nije ni blizu gotovo. Morat ćemo prihvatiti da više nikad život neće biti isti. Nastupile su korjenite promjene, još ih društvo nije svjesno, ali postat će ubrzo. Ova godina je po numerologiji broj četiri, što samo po sebi predstavlja kvadrat, to je jedna teška, zemljana, tvrda godina,što svi vidimo i osjećamo. Ništa više neće biti isto, i to je dobro...” - dodaje Ivana koja je izanalizirala i mnoge poznate i slavne, iz svijeta estrade, politike, javnog života općenito.
-Radila sam mnoge prognoze izbora, parlamentarnih, za predsjednika, za gradonačelnika... Više se ni ne sjećam koliko puta i kome sve. I nije to samo čitanje natalne karte, moram je spojiti s numerološkim obilježjima, i još puno toga da bih dobila jasnu sliku osobe, događaja, puta koji je pred njima. Ima tu posla!” - priča nam Ivana i dodaje kako je ipak najvažnije reći da vam je puno toga zadano rođenjem, ali ne i čvrsto određeno.
-Čovjek sam bira, nekad griješi, nekad pogađa, ali ništa nije baš onako kako se čini. Točno, dobijete puno predispozicija rođenjem, a što ćete odabrati, e to je vaš put, vaš izbor, to je jednostavno život koji ovisi o mnogim okolnostima. Prolazak planeta po vašem natalnom nebu uvijek dotakne, samo svakoga drugačije.”, dodaje Ivana.

image
Ivana Glavic, astrologija i numerologija
Tonci Plazibat

 

Završavamo jedan ciklus


Živjeti od astrologije i numerologije nije lako, ni prije ni sad.
-Posla je zapravo malo sad u koroni - priča Ivana kojoj društvene mreže nisu platforma koja je zanima, jer se, kaže, ne može toliko posvetiti čovjeku brzinski odrađujući posao.
-Čovjek je kompletno ljudsko biće, nije samo mali prst. U analizi jedne astrološke teme treba uzeti u obzir i podznak, Mjesec, Sunce, vladare podznaka, i još puno toga. Recimo, Vi ste Ovan, a Ovnovima sad Mars pravi probleme, posebno zadnjih 6 mjeseci, mrcvari vas, potrajat će to još neko vrijeme, generalno gledajući. Po vašim osnovnim podacima, otprilike dvije godine započeli ste jedan novi ciklus, puno toga ste učinili ispočetka, uglavnom u fokusu osobni odnosi...” - priča mi Ivana za sekundu koju je virnula moje osnovne podatke.
Živimo u teškom i neobičnom vremenu, dodaje, bit će, kaže Ivana, prosvjeda, sva pitanja bit će od društvene važnosti i kod nas i u svijetu, što je dobro, dosta je bilo fokusa na materijalno. Baš to se mijenja ulaskom u Vodenjaka.
„Nije to baš kao u filmu „Kosa”, ali odgovara osjećaju i situaciji, ulaskom u Vodenjaka doslovce ćemo udahnuti i to duboko. Posvećenost nekim višim ciljevima, manje materijalnog, više ljudskosti, više gledanja u prirodu, jedni u druge, lepršavost, poput zraka koji je Vodenjakovo obilježje – priča nam Ivana koja je za Moskar napravila i malu analizu budućeg razdoblja. Bit će bolje, ali moramo naučiti lekciju i dodaje:-Samo moramo biti pozitivni i prihvatiti promjene!".
03. svibanj 2024 00:09