Rogač je vrlo zdrava i često nepravedno zanemarena mahunarka koja sadrži vitamine B i E, željezo, magnezij, fosfor i ostale minerale. Također djeluje antibakterijski, antioksidativno i antivirusno, a bogata je i polifenolima koji štite srce i krvne žile.
Liker od rogača možete napraviti i bez šećera, a sve što trebate je dodati mu naranču ili mandarinu. Omjer voća, rogača i rakije možete mijenjati prema želji. Od sastojaka navedenih u receptu dobit ćete otprilike 2 litre likera od rogača.
Sastojci
400 g domaćeg rogača
kora naranče ili mandarine (po želji)
2 l domaće lozovače
Priprema
Rogač operite pod mlazom vode i izrežite na krupnije komade bez da odvajate sjmenke i izrezane komade ubacujte u staklene boce.
Operite naranču ili mandarinu, naribajte koricu i dodajte u staklenku, a zatim zalijte s domaćom lozovačom
Dobro zatvorite boce i ostavite da stoji na suncu otprilike 40 dana.
Nakon 40 dana procijedite liker kroz gazu i ponovno sipajte u čiste, sterilizirane staklenke nakon čega je spreman za konzumaciju.