StoryEditorOCM
ZabavaOTIŠLA JE PREDALEKO

Influencerica s 8 milijuna pratitelja pod istragom, ispekla je i pojela veliku bijelu psinu; ‘Možda izgleda opako, ali meso je zbilja jako mekano‘, objasnila je u objavljenom videu

Piše MOZAIK SD
4. kolovoza 2022. - 14:27

Kineska influencerica našla se pod istragom zbog posta koji je objavila na svojim društvenim mrežama, piše portal Fine Dining Lovers. Naime, Tizi je na mreži Douyin, kineskoj verziji TikToka, objavila video u kojem priprema i jede veliku bijelu psinu pa naišla na brojne osude, piše Jutarnji list.

Influencerica je  popularnost izgradila na uživanju u neobičnoj hrani, no mnogi se slažu kako je ovog puta ipak otišla predaleko. U videu koji je objavila, a koji je kasnije odstranjen s popularne mreže, može se vidjeti kako leži pokraj psine velike više od dva metra, a potom je reže na pola i peče rep te kuha glavu za temeljac.

"Možda izgleda opako, ali meso je zbilja jako mekano", govori u objavljenom videu.

Njezin je video ubrzo postao viralan, no osim pažnje pratitelja, za isti se odmah zainteresirala i policija budući da je velika bijela psina u Kini zaštićena vrsta. Otvorili su istragu i Tizi bi zbog objavljenog videa mogla dobiti popriličnu kaznu. Ona je za lokalne medije izjavila kako je životinju nabavila legalno te kako su optužbe protiv nje besmislene.

Velike bijele psine nalaze se na listi ranjivih vrsta koju je sastavila Međunarodna unija za čuvanje prirode, a to je jedan korak prije proglašenja ugroženom vrstom.

Populacija morskih pasa, a oni su među najvažnijim predatorima u oceanu, postala je ugroženom u nekoliko proteklih desetljeća, a posebno zbog uklanjanja peraja i industrijskog ribolova.

U Kini se ove životinje nalaze na listi zaštićenih. Ilegalno posjedovanje može dovesti do kazne od pet do deset godina zatvora, piše Jutarnji list.

18. travanj 2024 05:11