StoryEditorOCM
ZabavaLijepe vijesti naše jazz dive

Ines Tričković u Italiji snima novi album, a uskoro joj se ostvaruje velika želja -nastup s Pariškom filharmonijom s projektom ‘Homage to Eric Satie‘

Piše Lorita Vierda
21. ožujka 2024. - 10:32

Proslavljena dubrovačka jazz pjevačica Ines tričković Dubrovčane će ove subote počastiti koncertom u Kazalištu Marina Držića. Večer mjuzikla posebna je niska sjajnih songova mjuzikla, a kao i svaki njezin projekt i koncert, ideja se rađala dugo i promišljeno. Ines je i dalje na nekoliko kolosijeka, no većinu godine ipak provodi u Aziji, a nakon sjajnih koncerata i nastupa s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta, uskoro je na meniju prava intimna poslastica. Najavila je i jedan fenomenalan nastup, predano radi i na snimanju albuma s druge strane Jadrana, a kao svoju jedinu i najdražu oazu, kad god može, posjećuje Lokrum. Ta je sezona za nju već krenula, a kako vozi svoju barku, ne ovisi o drugom prijevozu za put na dubrovački rajski otok.

Često je na putu, a do subote i koncerta u KMD-u najavljuje nešto posve drugačije. Kao prateći bend uz Ines nastupit će Hrvoje Galler na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Borko Rupena na bubnjevima. Gosti večeri bit će: Marko Vukić i Plesni Studio Step ‘n Jazz Dubrovnik. 

-Jako se veselim, suradnja s Kazalištem me uvijek raduje i obožavam nas KMD i intimnu, predivnu atmosferu koju ima. Veselim se publici donijeti nešto pitko, lijepo i sve te klasične hitove iz mjuzikala.”

image

Koncert Ines Tričković na Stradunu

Vedran Levi/

Kako se stvorila ideja za ovaj koncert?

-Paolo Tišljarić i ja imamo već godinama jako lijepu komunikaciju i suradnju, a ideja se rodila između nas skroz spontano, sa željom napraviti jedan poseban koncert za Grad.

Koliko su mjuzikli utjecali na tebe inače kroz život? Imaš li neki koji ti se baš urezao u pamćenje, neki song koji ti je zauvijek ostao u sjećanju?

-Moram izdvojiti tu definitivno song “Što će biti s nama sutra” iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta‘ koji sam pjevala za Vlada Štefančića na njegovoj proslavi 50 godina karijere prije skoro 15 godina, također u našem Teatru. Bila je to velika čast koju mi je gospodin Štefančić ukazao, te jako se veselim je ponovno izvesti na ovom koncertu.”

image

Koncert Ines Tričković na Stradunu

Vedran Levi/

Živiš li još na sve strane svijeta?

-Živim u Dubrovniku, ali de facto sam i dalje veliki dio godine u Aziji.”

Osim glazbe baviš se i tarotom. Koliko često, ako ikako, otvoriš karte onako za sebe?

-Iskreno za sebe nikad. Tarot je jedan divan drevni alat psihoanalize podsvijesti i rado ga radim za druge i pomažem im pronaći svoj vlastiti put.”

image

Ines Tričković na Jazz festivalu Jazarella

Dinko Bažulić/Dinko Bažulić

Kakvi su planovi za ovu godinu, imaš li neke želje koje nisi ostvarila?

-Prvo sad na redu je snimanje novog albuma u Italiji u travnju, zatim naravno slijede nastupi, promocije, eventi i turneje. Ima posla na svu sreću! A planova uvijek ima i uvijek ima želje za novim izazovima. Jedan od budućih velikih pothvata i ostvarenja želja je suradnja s Pariškom filharmonijom s mojim projektom “Homage to Erik Satie”.

Jesi li već počela ići na Lokrum?

-APSOLUTNO!”

Večer mjuzikla u KMD-u

Repertoar

1. MEMORY

2. SUMERTIME

3. ŠTO ĆE BITI S NAMA SUTRA

4. BIG SPENDER

5. WHATEVER LOLA WANTS

6. EVERYTIME WE SAY GOODBYE 

7. I’M TELLING YOU I’M NOT GOING

8. MEIN HERR 

9. THE PHANTOM OF THE OPERA

10. CITY OF STARS 

11. LET THE SUNSHINE IN

12. ŽIVOT JE LIJEP

26. travanj 2024 12:24