StoryEditorOCM
ZabavaA večeras - spektakl!

Imamo za koga navijati, Maja Grgić na Dori kao šumska vila, svi pričaju o njezinom kostimu!

Piše Lorita Vierda
11. veljače 2023. - 19:52

Porinom nagrađena jazz-vokalistica Maja Grgić u subotu navečer nastupa na Dori! I tako imamo ‘svog‘ kandidata, mada Maja već odavno nije samo Dubrovkinja nego, kako se ono reče, svjetska, a naša.

Večeras je čeka nastup na Dori, izboru za pjesmu Eurosonga, najavljen je pravi spektakl, a sama Maja je, kaže uzbuđeno, dobro.

-Ma dobro sam! Ali uzbuđenje je ogromno. Uvijek postoji trema pred nastup pa tako i večeras. Bez toga ne ide! Osjećam se jako uzbuđeno i zaista dobro" - govori Maja dok se oko nje čuju zvukovi potpunog organizacijskog ludila - svi su u posljednjim pripremama za izlazak na pozornicu, dotjeruju se make up i odjevne kreacije, svi se dovikuju, trešti muzika, šušur i uzbuđenje su ogromni.

-Atmosfera ovdje je strašno nabrijana, mi smo već tjedan dana ovdje na intenzivnim probama. Non stop radimo, non stop isprobavamo, i mi smo moram reći nabrijani. Zapravo jedva čekamo izaći na pozornicu i nastupiti kako bismo nekako konačno udahnuli!" - govori Maja koja nosi prekrasnu smaragdno zelenu haljinu kao prava šumska vila, u tom stilu su odjevene i njezine plesačice u provokativnim proizrnim kostimima obavijene lišćem, a Maja nosi i šumsku krunu na glavi.

Pjesma I still live koju će izvesti s dubrovačkim glazbenikom Mateo Martinovićem Majino je autorsko djelo, pa iako nije otvoreni jazz, ipak će vas zapuhnuti jedan drugačiji, dublji i nježniji dašak tog žanra kroz njezin dobro poznati vokal. Jer Maja ima iznimnu glazbenu karijeru i u domaćim, ali i svjetskim gabaritima, a u glazbu je ušla još u djetinjstvu. Profesionalno se usavršila na Jazz akademiji u Grazu, a potom i u songwriting kompoziciji u Londonu. U rukama joj je i Porin, ali i brojne druge strukovne nagrade, Maja je bila najmlađa skladateljica dobitnica Porina za kompoziciju Dječak Joe s albuma  ‘Crno bijelo‘, a trebalo bi nam više prostora i za popisati sve nastupe i glazbene suradnje.

I neobično lako (kapa dolje ocjenjivačkom sudu za izbor natjecatelja), Maja i Teo Martinović koji je napisao glazbu za pjesmu I still live, isprobavaju nastup u Opatiji na izboru pjesme za Eurosong! Nije to baš nešto što bi ova glazbenica ‘na prvu‘ napravila, ali karte su se nekako drugačije posložile i - eto ih kao dubrovačkih predstavnika na Dori.

Kako je već ispričala, pjesma je nastala u jednom dahu, kao i glazba, a prolazak za Doru bio je posve neočekivan. Spot za pjesmu sniman je u Konavlima, iza njega stoje Jure Paljetak i Toni Mostahinić, režiju potpisuje Manuela Tunjić i naravno, omiljena vizažistica imala je u svemu svoje prste, Ana Obradović Skračić, koja upravo u ovim trenucima šminka Majino lice za nastup.

Osim Matea Martinovića, Majinog partnera u pjesmi, klavirista i producenta, s njima će na pozornici biti i Mateova supruga, violončelistica Mihaela, te dvije plesačice, Kanađanka Melissa Drew Vidos i Poljakinja Patrycja Peters Bačić, obje su ‘udane‘ u Dubrovniku.

Za našu Maju Grgić i njezinu pjesmu ‘I still live‘ možete glasati putem telefonskog poziva na broj 065 22 44 06 ili slanjem SMS poruke sadržaja ‘Dora06’ na broj 60006. Sretno!

27. travanj 2024 23:30