StoryEditorOCM
ZabavaZA INSPEKCIJU

Hrvati bijesni zbog zaokruživanja cijena nakon prelaska na euro, dijele svoja iskustva bezobrazluka pri naplaćivanju: ‘Na ovaj način euro će nas odvesti u propast!‘

Piše Dv
3. siječnja 2023. - 18:50

Mijenjanje valute iz kune u euro donijeli su već dovoljnu dozu zbunjoze među Hrvate, dok zaokruživanje cijena stvara sve veće nezadovoljstvo. Cijene rastu u kafićima, trgovinama i pekarama, a izgleda da su cjenik povisili i - zubari, piše Zagreb info, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Jedan je Zagrepčanin u Facebook grupi "Zakaj volim Špansko" podijelio svoje iskustvo odlaska na rendgen zuba.

Prije rendgena liječnik mu je rekao da usluga košta 50 kuna, no kada je došao snimiti zub, saznao je da je cijena 10 eura.

- Ja joj odgovorim "Ali to nije 50 kuna", a ona mrtvo hladno kaže "Pa da. Sad kad je došao euro povisili smo cijene". Znači ono što je prije dva dana koštalo 50 kuna, sada košta 75 kuna, napisao je i dodao: - Na ovakav način euro će nas sve odvesti u propast.

U komentarima je slično iskustvo podijelila još jedna članica grupe: - Da, ista stvar. Ja sam išla na ortopan danas koji je koštao do sada 100 kuna i naravno, zaokružili su na više pa je sad 106 kuna. Nije tih šest kuna puno, ali je bezobrazno, poručila je.

- Prijavite inspekciji, to je protuzakonito, savjetovala je jedna članica grupe.

- Nema to veze s vlašću, narod koristi priliku da krade. Tužno, zaključio je još jedan korisnik Facebooka. 

Neki su korisnici u komentarima objasnili da je uvođenje eura bilo velika pogreška, a drugi su predvidjeli još veće valove poskupljenja u budućnosti.

- Kada se pitalo da li želimo euro onda su svi bili za. Sad kad ste shvatili kaj ste napravili su problemi. Pored stabilne valute mi smo dozvolili sve ovo što se događa. S eurom i još prije eura dolaze su europske cijene. Kruh je bio prije par mjeseci 7 kuna, sada je 14. Sve je to bio prijelaz na euro. Plaća bi trebala biti 2.000 eura da bi pratila rast cijena barem dijelom. Ali u lopovskoj državi u kojoj narod šuti je sve moguće zar ne?, poručio je ostalima jedan član grupe, piše Zagreb info.

31. svibanj 2023 20:34