StoryEditorOCM
Zabavalegendarni kapetan

‘Pričam ja unucima o svojih 500 utakmica i 100 golova, a unuka mi kaže: Dida, pusti te priče, nabavi nam dres Livaje!‘;Hajduk obilježio nagradu koju je dobio Ivica Šurjak

Piše Slaven Alfirević
19. listopada 2022. - 13:59

Hajduk je u dobrom duhu i raspoloženju obilježio nagradu što je dobio Ivica Šurjak nedavno, koji je nagrađen Trofejom Fabijan Kaliterna, piše Slobodna Dalmacija.

Bila je to prigoda da Hajduk čestita svome legendarnom kapetanu, ali i okupi svu silu veterana, te prvu momčad u Bijelom salonu i da to bude hajdučki duh zajedništva koji prožima cijelu obitelj "bijelih" uoči dvoboja protiv Dinama u petak.

Idemo, pobijedimo Dinama u petak, izražavam želju svih nas  - rekao je Šurjak u jednom trenutku i to je najvažnija poruka s ovog skupa.

Šurjak je darovan od Lukše Jakobušića sa zlatnim dresom broj 11, retro-loptom i skulpturom koja bi trebala njega prikazivati u pokretu.

image

Ivi Šurjak s trofejom Fabjan Kaliterna

Nikola Vilić/Cropix

Šurjak je bio s obitelji, tu su bile supruga Renata, kćeri Jasmina i Loren, unučad Ella, Mila, Luka, zet Roko.

Jakobušić je biranim riječima govorio o kapetanu, predvodniku generacije koju smo znali napamet, reče Jakobušić i reče:

Nadam se da ćemo opet momčad Hajduka znati napamet, da će doći i ta vremena.

Boro Primorac je pozdravio "svoga kapetana" i rekao kako mu je on bio pojam, da su bili najprije Frane i Bajdo, pa Nadoveza i Cuzzi, pa Holcer i Jerković i onda dolazi on, Šurjak.

Šurjak je ispričao anegdotu, uz zahvalu za veliku počast što je doživio od svoga kluba:

Da vam ispričan jedan moj doživljaj, pričam ja unucima kako sam dobio nagradu Fabijana Kaliterne, da sam odigrao 500 utakmica, zabio sto golova, a onda mi unuka kaže dida, pusti te priče, nabavi nam dres Livaje!

Bio je tu i Marko Livaja, zagrlili su se, čestitali, dobila su potom i Šurjakova unučad Livajine dresove, uz veliku feštu, zadovoljstvo, ali i naboj ususret derbiju...

24. travanj 2024 18:40