StoryEditorOCM
ZabavaČESTITKE!

Gracija Filipović primila nagradu ‘Shooting Stars‘ u Berlinu, na pitanje voditeljice kako može biti glumica i plivačica, plesačica stepa i studentica biologije, sjajno je odgovorila

Piše M.P.
15. veljače 2022. - 20:19
Hrvatska glumica Gracija Filipovic u obraćanju publici nakon što je primila nagradu na završetku programa European Shooting Starts 2022 Gala, piše uz fotografiju francuske foto agencije AFPAFP

Dubrovčanka Gracija Filipović doživjela je svoj europski zvjezdani trenutak: u Berlinu joj je, na velikom Berlinaleu, uručena nagrada Shooting Stars, uoči svjetske premijere filma "Un año, una noche", redatelja Isakija Lacuestaa, donosi Slobodna Dalmacija.

Glumica iz filma, bivša polaznica programa Shooting Stars, Natalia De Molina, uručila je nagrade desetero mladih glumačkih nada, među kojima je i hrvatska glumica Gracija Filipović. 

Voditeljica svečanosti je, predstavljajući Graciju, istaknula kako je ona, osim što je glumica, i plivačica, plesačica stepa i studentica biologije, te ju je upitala kako uspijeva spojiti sve te naizgled nespojive aktivnosti. 

"Za mene je to normalno, sva ta znanja i vještine su mi važne, jer sam zahvaljujući njima naučila puno o sebi i svijetu, te stekla neprocjenjiva iskustva koja su mi s jedne strane poticajna, a s druge strane me drže čvrsto na zemlji", odgovorila je Gracija, zahvalivši se žiriju na priznanju. 

image
Voditeljica Edith Bowman, te glumci Anamaria Vartolome, Gracija Filipović i Emilio Sakraya
AFP


Ceremonija u Berlinale Palastu označila je vrhunac  programa Shooting Stars u koji su, osim Gracije Filipović, primljeni i Marie Reuther (Danska), Anamaria Vartolomei (Francuska), Emilio Sakraya (Njemačka), Clare Dunne (Irska), Hanna van Vliet (Nizozemska), João Nunes Monteiro (Portugal), Timon Sturbej (Slovenija), Evin Ahmad (Švedska) i Souheila Yacoub (Švicarska).

Polaznici su dane u Berlinu provodili u umrežavanju s casting direktorima, producentima, filmašima, novinarima i ostalim ključnim stručnjacima iz filmske industrije. 

Gracija je najmlađa dobitnica nagrade Shooting Stars ove godine i jedna od najmlađih općenito. Ona je ujedno i tek četvrta hrvatska glumica koja je primljena u program.

image
Gracija Filipović (Croatia) pozira fotoreporterima
AFP


Njene prethodnice su Zrinka Cvitešić (2010.), Marija Škaričić (2011.) i Tihana Lazović (2016.), a producentica Ankica Jurić Tilić 2018. godine bila je jedna od članica žirija koji odabire sudionike. 

European Shooting Stars projekt je koji organizira European Film Promotion (EFP), europska organizacija nacionalnih filmskih agencija, nastala s ciljem umrežavanja na zajedničkim projektima promocije europskih filmskih talenata u svijetu. 

20. travanj 2024 12:22