StoryEditorOCM
ZabavaSVIMA POUKA

Frizer je mušteriju upozorio da ima čudan madež, a liječnici su rekli da to nije ništa. No, očajni muškarac sada ima samo šest mjeseci života...

Piše R. P./sd
3. listopada 2022. - 17:30

Kad je frizer Nicholasa Smithsona primijetio madež čudnog izgleda na njegovom vratu, bilo je prekasno - sada je 38-godišnjaku preostalo samo šest mjeseci života, donosi Slobodna Dalmacija.

Ovaj proizvođač kotlova iz Rockhamptona u Queenslandu rekao je da mu je njegov frizer predložio da ode na pregled madeža, ali kada se obratio liječnicima, rekli su mu da nema razloga za brigu.

image

Promjene za koje su liječnici rekli da nisu ništa značajno, da bi mu zatim dermatolog i onkolog priopćili da ima samo šest mjeseci života

PRIVATNI ALBUM/DM

Naime, ovaj je čovjek otišao kod dva liječnika u 11 dana nakon što je primijetio da se njegova izraslina udvostručila - samo da bi ga poslali natrag. Nicholas je potom odlučio otići kod stručnjaka za kožu koji mu je odmah napravio biopsiju.

Rezultati su pokazali da je izraslina nodularni melanom i da se proširila izvan pocrnjelog madeža na njegove limfne čvorove. Rekao je da su mu liječnici objasnili ‘najgori mogući scenarij‘ nakon pronalaska raka, ostavljajući ga u šoku, piše Daily Mail.

- Sjećam se da sam pogledao svoju partnericu i rekao ‘Je***o ću umrijeti, ovo će me ubiti‘. Otišli smo zatim u moju kuću i samo zurili u prazan zid i plakali, rekao je Nicholas.

image

CT je pokazao da se tumor proširio po cijelom tijelu (cne točke i točkice), te da je ovaj muškarac zakasnio na terapiju

PRIVATNI ALBUM/DM

Nedugo zatim, odvezen je u Brisbane gdje je imao bilateralnu disekciju vrata - 10-satnu operaciju uklanjanja limfnih čvorova na vratu. Jedanaest dana kasnije primijetio je još jednu izraslinu iza uha. PET snimka pokazala je da Nicholas boluje od raka i da više ne može očekivati ​​da će liječenje dovesti do izlječenja. U kolovozu su mu liječnici predvidjeli šest mjeseci života.

- To je kao u filmovima kada ljudi dobiju loše vijesti, oni se jednostavno izbezume, rekao je.

Priznao je i  da je nasumično nazivao prijatelje u nadi da će ga utješiti i čak je pitao lokalnog pogrebnika postoji li ikakav dokaz o životu nakon smrti.

image
PRIVATNI ALBUM/DM

Nicholas je oduvijek želio putovati pa su njegovi prijatelji pokrenuli GoFundMe kako bi mu pomogli da se nauživa prije nego što umre. Prikupili su 17 000 dolara nakon što su postavili cilj od 5 000 dolara kako bi pomogli proizvođaču bojlera da ‘označi neke stavke sa svog popisa želja‘.

Pouka ovog teksta je da svaku čudnu izraslinu odmah prekontrolirate kod dermatologa. Naime, u ranoj fazi kožni karcinomi se operiraju i postotak izliječenja je jako velik, no ako ih se ‘ostavi na miru‘ onda se metastaze mog pojaviti po cjelom tijelu. 

Ukoliko i vi želite pomoći Nicholasu to možete učiniti OVDJE.

image
/Shutterstock
14. travanj 2024 05:08