StoryEditorOCM
ZabavaNova istraživanja

Evo u kojem slučaju žene pristaju na seks za jednu noć: Izgled muškarca ima veliku ulogu u ovoj odluci

Piše dv
22. kolovoza 2023. - 15:15

Nekada su muškarci isključivo bili ti koji su "trčali" za ljubavnicama za jednu noć, ali vremena su se promijenila. Zapravo, danas gotovo da ne postoji razlika u tome kako žene i muškarci gledaju na ljubavne afere, prenosi net.hr.

Žene sve otvorenije govore o svojim potrebama i ne libe se tražiti od partnera da ih zadovolji. U većini slučajeva, više se ne stide glasno reći kada žele imati seks za jednu noć, ništa manje od muškaraca.

Ipak, mnogi muškarci se pitaju što je to potrebno napraviti da bi ženu naveli da poželi ovakav odnos.

Stručnjaci iz područja seksualnih odnosa - otkrili su koji je to faktor koji je presudan da žene zainteresira za seks za jednu noć.

Istraživači sa sveučilišta u Teksasu otkrili su da interes žena za kratkoročne seksualne odnose ovisi od toga vole li više partnere s izraženim muškim crtama lica. Rezultati studije objavljeni su u časopisu "Archives of Sexual Behaviour".

Istraživači su angažirali 72 žene koje su popunile anketu o svom seksualnom životu. One su također zamoljene da na ekranu računala pogledaju različita muška lica, zapravo dvije vrste koje bi se mogle podijeliti u one s muževnim i ženstvenim crtama lica. Svaka fotografija je emitirana u trajanju od tri sekunde, a za to vrijeme su znanstvenici pratili kretanje očiju ispitanica. Nakon pregleda fotografija, od sudionica je zatraženo da ocijene privlačnost muških lica.

Žene koje su bile više zainteresirane za kratkoročne veze i one koje su sebe smatrale poželjnijima - duže su gledale u lica pripadnika jačeg spola s muževnijim crtama lica. Rezultati ove nove studije su u skladu s prethodnim znanstvenim radovima, koji su također koristili tehnologiju praćenja očiju.

Zaključak - žene koje su sklonije seksu za jednu noć biraju muževne muškarce, prenosi net.hr.

25. travanj 2024 20:03