StoryEditorOCM
ZabavaUOČI FESTE SVETOG VLAHA

Dubrovnik Zagrebu - svečani koncert s popularnim izvođačima koji povezuju sjever i jug

Piše DV
7. siječnja 2024. - 13:41

Uoči Feste Svetog Vlaha, prvi put u Zagrebu, pod nazivom Dubrovnik Zagrebu, održat će se svečani koncert u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u subotu 20. siječnja 2024. godine u 19 sati.

Ovim koncertom brojni će i popularni dubrovački izvođači glazbeno povezati jug i sjever Hrvatske.

Zagrepčanima, ali Dubrovčanima koji žive u Zagrebu, na toj posebnoj glazbenoj večeri najpopularnije skladbe, od Vlaha Paljetka do Đela Jusića, Dubrovačkih trubadura, Mila Hrnića, Tereze Kesovije do Klape Kaše, izvodit će popularni solisti i sastavi iz Dubrovnika, ali i njihovi glazbeni domaćini iz Zagreba i Hrvatskog zagorja.

Nastupaju Tereza Kesovija, Dubravka Šeparović Mušović, Roko Radovan, Nataša Dangubić, Tibor Karamehmedović, Mihaela Tepšić, Maja Grgić, Nevio Končić, Marko Vukić, Gordana Ivanjek Tušek, Klapa Brv, Ženska klapa Linđo, Ženska klapa Figurin, Klapa Ragusavecchia, Klapa Kaše, Klapa Ragusa i Klapa Maestral.

image

Glazbena diva Tereza Kesovija

Saša šekoranja/gloria/
image

Dubravka Šeparović Mušović

Nera Simic/Cropix
image

Tibor Karamehmedović

Mihael Barisic/Cropix

Koncertom u Zagrebu nastavit će se izvrsna suradnja Grada Dubrovnika i Radija Kaj, potaknuta u siječnju 2023. godine u Dubrovniku gdje su izvedene najpopularnije kajkavske popevke u sklopu projekta U ozračju KAJ-a, kojega Radio Kaj organizira širom Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, stoji na njihovim stranicama.

Organizatori koncerta Dubrovnik Zagrebu su Grad Dubrovnik, Radio Kaj i Društvo Dubrovčana u Zagrebu, a svi izvođači i organizatori nadaju se izuzetno lijepoj i emotivnoj glazbenoj večeri za pamćenje. Ulaznice se mogu kupiti na lisinski.hr.

30. travanj 2024 04:19