StoryEditorOCM
ZabavaMASTERCHEF

Dubrovkinja Jelica: "Imam borbu s patkom, kod mene uvijek neka borba s avijacijom"

Piše Rebeka Pastuović
28. listopada 2022. - 09:39

Wannapin odlazak pokrenuo je u Masterchefu novi ciklus natjecanja, ali i ostavio prazninu u kući. Natjecatelji su shvatili da je krajnje vrijeme da se uozbilje i pred žirijem prikažu u što boljem svjetlu, piše Slobodna Dalmacija.

- Otišla ti nevista Ivice, kako je?, pitao je 52-godišnjaka chef Melkior.

- Ima ih još! A ništa, moran se sad vratit na hrvatski. Iskreno žaj mi je. Bia mi je gušt s njom pričat, moga si od nje svašta naučit, šteta, žaj mi je al to je tako, rekao je Ivica na odlazak svoje prijateljice i kolegice iz Tajlanda.

image
Nova TV

Natjecatelje su za početak novog ciklusa dočekale veća i manja kutija. Imali su pravo izbora kutije na slijepo, ali nakon što su se odlučili za jednu, nije bilo povratka. U velikoj je kutiji uz puretinu bio manji broj namirnica, što je nosilo 35 minuta za kuhanje, dok je manja kutija krila pačja prsa i veći broj dodatnih namirnica, a natjecatelji su imali 45 minuta za pripremu jela.

- Moje je razmišljanje: ‘Uzmi veću pa šta bude‘, rekao je splitski taktičar Ivica.

image
Nova TV

- Nekad sam volio iznenađenja, a onda sam došao u Masterchef, rekao je prestravljeni Marko Kolak.

- Koliki čovik, tolika kutija, rekao je Ivica kad ga je chef Stipe pitao za koju se kutiju odlučio.

 - A šta ću žalit, žalia bi jedino da su tripice ispod male kutije. Tu bi da deset minuta vrimena samo za malu kutiju, dodao je šaljivo.

Natjecatelji su s malim kutijama pripremu počeli 10 minuta ranije, a pripremala su se u dvorani raznolika jela.

- Ne volim patku, nikad je nisam spremala, imam averziju prema patki. Imam borbu s patkom, kod mene uvijek neka borba s avijacijom, rekla je Dubrovčanka Jelica Boto, čiji je posljednji kuharski incident uključivao kokoš.

- Sve san napisa, cili recept, samo je bilo pitanje vremena kad ćemo krenit po prve teće, he-he. Kreće lom i krš, neko već nosa po tri tave, rekao je uzbuđeni Ivica kada je počelo kuhanje.

- Kad san vidija patku, nisan se boja spremat je po prvi put. Ima san neke poznate podatke u glavi s interneta pa san se čak radova kuvanju, rekao je meštar za ribu, Luka Piasevoli.

image
Nova TV

- Cili san mokar, a i ti bi bia mokar rođo moj da trčiš ko ja. Znači nemaš praznog hoda deset sekundi, jednostavno, ako si krenia nešto krivo - gotovo ti je, rekao je Ivica, čije se komponente jela ljube kao ‘ćevapi i papaja‘.

Pohvalio se Ivica i kako je vježbao za natjecanje sa susjedom iz Splita Lukom Marinom i cimerom Afrikom: - Sili smo i išli od jednog do drugog, tri različita svita i učili, crtali - baš san oduševljen!

image
Nova TV

Chefovi su, kada je došao trenutak ocjenjivanja, pohvalili natjecatelje i njihova jela koja su bila servirana na jedinicama.

- Vidi se napredak u kuhanju. Bitno je da rastete, napredujete i primjenjujete znanja koja ste do danas stekli, bravo!, rekao je chef Stjepan Vukadin.

image
Nova TV

Chefovi su isprobali Anitino jelo te su mladu Imoćanku pohvalili i rekli da je ovo bilo njezin najbolji rad.

Splićanka iz Kaštela, Ivana Ivić jelo je servirala ‘preškrto‘, zbog čega je chef Stjepan rekao da joj je jelo pri dnu.

- Ako oden u stres test, neće mi bit niti malo žaj jer ne da san napravija korak danas, skočija san naprid. Iman neki feeling da bi moga skočit prema gori. Ponosan san na svoj tanjur, rekao je Ivica.

- Puštaš bradu?, primijetio je chef Melkior promjenu u Ivičinom imidžu.

- Follow the chef, odvratio je Ivica za što je dobio peticu od chefa Damira, kojem je sličnost između Ivice i Melkiora bila urnebesna.

- Vidit ću ja šta će reć ona kod kuće kad dođem, priznao je Ivica šaljivo što ga čeka.

- Ovakav tanjur nismo očekivali od tebe. Toliko si nas iznenadio ovim ovdje tanjurom, rekao je chef Stjepan i riječima ganuo do suza Splitsku ‘ljudinu‘.

image
Nova TV

- Ja san svom mentoru obeća ić naprid i ja to poštujem. Taj čovik je virova u mene i bodria me i hvala mu, rekao je Ivica i dobio veliki pljesak od svojih kolega.

image
Nova TV

Žiri je naknadno Anitu, Maju i Andreu prozvao kao autorice najukusnijih jela

- Jako sam sretna, jer ovo je mjesto gdje želim bit, rekla je Imoćanka Anita.

- Napokon sam nešto dobro napravila i dobila potvrdu da znam raditi bez ičije pomoći. Baš sam sretna i ponosna, dobila sam vjetar u leđa i pokušat ću nastavit ovako, rekla je sretno Maja Jalšovec, koja je žiri osvojila svojom kreativnošću i snalažljivošću.

image
/Nova Tv

- Išla sam na neku jednostavnost i na kraju je jelo ispao pun pogodak. Danas je napokon došlo mojih pet minuta rekla je Andrea, koja je pobjednica kutije iznenađenja.

25. travanj 2024 17:02