StoryEditorOCM
Zabavabravo

Dubrovkinja Jelica briljira u ‘Masterchefu‘; Jeste li čuli kako Splićanin Ivica Tajlanđanki prevodi engleski? Živi show!

Piše Rebeka Pastuović
11. listopada 2022. - 09:13

U sinoćnjem Masterchefu situacija se znatno zakomplicirala. Pred natjecateljima se našao test kreativnosti, koji je ujedno bio i uvod u novu fazu showa, u kojoj natjecateljima u svakoj nadolazećoj epizodi prijeti eliminacija.

Svakom potencijalnom masterchefu tako je od sinoć postao prioritet pripremiti jelo koje neće upasti u kategoriju "najlošijih" tanjura, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pri ulazu u natjecateljsku dvoranu, Nikola Kotur je preduhitrio Ivicu Višića i zauzeo njegovu radnu jedinicu. Ivica je kao pravi Dalmatinac širokoga srca prihvatio novonastalu situaciju i produžio dalje.

"Jel ti neko sta na misto?" - intervenirao je chef Stjepan.

"Ma nema veze. Uša san zadnji, a završija na prvoj radnoj jedinici" - konstatirao je Ivica, svjestan da neće kuhati kraj kolege Splićanina Luke Marina, kao što je planirao.

image

Ivica Višić

Nova TV Press


Chefovi su objasnili nova pravila, Luka Marin je zbog uspjeha u prethodnom testu dobio pravo na prednost u izboru namirnice s kojom će svi natjecatelji kuhati.

- Pazi šta ćeš odabrat. Mislin, radi ekipe, da ne bi bilo u kući belaja - savjetovao ga je chef Stjepan.

- Nepristrano, nepristrano... - odvratio je 28-godišnji manager, koji nije bio pretjerano oduševljen svojom povlasticom.

- Luka Marin je vrlo pametan dečko i zna što radi. To je igra, to tako funkcionira - okarakterizirao ga je za gledatelje Čakovčanin Kotur.

Između srdele koju nikada nije pripremao, unatoč činjenici da je Splićanin, piletine s kojom su se natjecatelji već "borili"  i sejtana za kojeg je jedva čuo, Lukin je izbor pao na srdele.

image

Luka Marin

Nova TV Press


"Dalmatinac san, tu san rođen ja... a di će moje dite nego di i ja" - obradovao se 51-godišnji Ivica, kada je na tanjuru uočio tradicionalnu dalmatinsku namirnicu.

"Bravo Luka!" - ugodno se iznenadila izborom i Vesna Slavica sa šibenskih Bilica.

Kotur je priznao da je ovakav izbor sam prizvao pjevajući Dorisinu "Nije kriva srdela". 

Mlada Tajlanđanka Wannapa, osim s kuhanjem, suočila se s još jednim izazovom. Naime, jučer je bio njezin prvi dan natjecanja bez prevoditelja. Ivica joj je odmah je na početku večeri pomogao da nauči riječ "srdela".

"Koliko god bude tribala od nas pomoć, ona će je dobit. Morat ćemo se koncentrirat i na naša jela, al‘ mi smo tim. A tim je jak koliko je najslabija karika jaka" - objasnio je Ivica svoj zaštitnički odnos prema mladoj Tajlanđanki.

Chef Melkior je Sarajku Mevliju za vrijeme dijeljenja uputa morao upozoriti na mir, zbog čega se natjecateljica vidno uznemirila.

- Želimo te pripremit na profesionalnu kuhinju. Vjerujem u tebe - objasnio je chef djevojci, koju je Kotur zbog incidenta prozvao drama queen.

"Ha-ha, iman više teća nego namirnica, ostala mi je blitva, riža, crvena kapula i peršin" - požalio se Ivica. No usprkos poteškoćama, Splićanin velikog srca pritekao je Wannapi u pomoć pri čišćenju ribe.

"Odakle ja dolazin, srdela je prihranila cili otok. Tako da, valjda će mi to donit sreću. A i ako me pokopa svi će mi se moć rugat... nadan se da neće" - poručio je šaljivo Zadranin Luka Piasevoli, koji zbog prethodnog jela koje je bilo najlošije, nije htio ponovno razočarati žiri.

Ivica se u pripremi srdele ipak snašao, unatoč malom broju namirnica, a od kolega je samo posudio luk.

"Ako sad sebe iznenadin s četri namirnice, onda san kralj!" - ocijenio je.

"Znaš da je manje više, znaš kako mi to volimo - poručio mu je ohrabrujuće chef Stjepan.

"To mi muški volimo! Moj chefe, pusti te priče" - našalio se vedri Ivica.

image

Ivica Višić i chef Stjepan

Nova TV Press


Vrijeme za pripremu je završilo, a ovoga su puta svi tanjuri bili servirani na vrijeme.

Favorit ove epizode, Luka Marin, svojom je srdelom na tri načina suce blago razočarao, što ga je pogodilo. Ni Imoćanka Anita Vuković se u pripremi nije snašla baš najbolje.

"Moji doma će odma reć: Znali smo! Sigurno će bit‘: Jesmo ti rekli da treba više ribe jest‘!" -  nasmijala se turistička djelatnica, čiji je krajnji cilj lansirati Imotski na gastro scenu Hrvatske.

image

Anita Vuković iz Imotskog nije se snašla sa srdelom

Nova TV Press


Ivica je pri Wannapinom ocjenjivanju još jednom uskočio sa svojim prevodilačkim sposobnostima.

"Uspila si sa našom namirnicom prezentirat sebe i svoju kužinu" - pohvalio je chef Stjepan.

"It‘s beautiful!" - preveo joj je Ivica približno točno.

"Every father in law would be proud with nevista like you" - prenio joj je i Damirovu toplu riječ.

Odluka chefova nije bila lagana, ali najbolji i najgori tanjuri ipak su za kraj bili proglašeni.

image

Žiri ‘Masterchef‘

Nova TV Press


Leo Jurešić, Ivana Ivić, Nikola Kotur, Jelica Boto, Lora CepetićLucija Kerečin i Luka Piasevoli ove su epizode napravili najbolja jela, čime su uspješno izbjegli nadolazeći stres test.

Najlošije tanjure prema ocjeni sudaca sinoć su pripremili Anita Vuković, Maja Šabić, Marko Kolak, Vesna Slavica i Emina Bajramović.

Večeras će eliminacijski test biti posljednje kuhanje za jednoga od njih. 

image

Korčulanka Matea Alduk

Nova TV Press
image

Maja Jalšovec

Nova TV Press

 

25. travanj 2024 13:11